ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 Κατηγορία: ΑΜΥΝΑ
Εκτύπωση

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια προκλήσεις και  απειλές σε βάρος της εθνικής της κυριαρχίας που θα προέρχονται  από την Τουρκία και θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική  πρόοδο,

ενώ η έντασή τους θα κλιμακώνεται από χρόνο σε χρόνο,  καθώς ο υπερεξοπλισμός της γειτονικής μας χώρας θα προχωρεί  ταχύτατα (παραλαβή πρώτων αεροσκαφών F-35 κ.λ.π). Οι απειλές  αυτές, σε συνδυασμό με τις ευρύτερες γεωστρατηγικές και  γεωπολιτικές ανατροπές που συντελούνται στη γεωγραφική ζώνη  στην οποία ανήκει η χώρα μας, συγκροτούν ένα νέο διεθνές και  περιφερειακό περιβάλλον, που εμπεριέχει πολύ μεγαλύτερους  κινδύνους και πολύ ισχυρότερες προκλήσεις για τον Ελληνισμό  από αυτές που είχαμε απέναντί μας μέχρι σήμερα.  Το νέο αυτό σκηνικό, η νέα πραγματικότητα, δεν αντιμετωπίζεται  με παλαιές μεθόδους και παλαιές λογικές.

Οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας-Πρόεδρος Δημοκρατίας,  Κυβέρνηση, Αξιωματική, αλλά και ελάσσονα, Αντιπολίτευση- είναι  απόλυτη ανάγκη να διαβουλευθούν άμεσα και να εκπονήσουν, σε  στενή συνεργασία με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα  Εθνικό Σχέδιο θωράκισης της Άμυνας της χώρας, το οποίο θα  συνδέει τις στρατιωτικές προτεραιότητες με την πορεία της  Ελληνικής οικονομίας.  Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα της δημόσιας  συζήτησης για τα Εθνικά Θέματα, που οργανώσαμε, πριν από  λίγες μέρες, στο Περιστέρι.  Το αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου, που κοσμεί την πόλη και  είναι ένα από τα λαμπρά έργα του εξαιρετικά επιτυχημένου  δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, πλημμύρισε από κόσμο, που  παρακολούθησε μέχρι το τέλος την εκδήλωση.

Καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της δημόσιας συζήτησης είχαν  οι συμμετασχόντες Στρατηγός ε.α. Βασίλης Τελλίδης, Επίτιμος  Αρχηγός Γ.Ε.Σ (Μαυροσκούφης, Απόφοιτος και της Γαλλικής  Σχολής Πολέμου), Καθηγητής Χρ. Γιαλλουρίδης (ειδικευμένος σε  θέματα διεθνούς πολιτικής-στρατηγικής) και Τάσος Γκουριώτης  (pronews-defencenet, γνωστός δημοσιογράφος, ειδικός σε  αμυντικά θέματα). Ανάμεσα στον πολύ κόσμο, πολύ τιμητικές οι  παρουσίες αξιωματικών των Ε.Δ και της ΕΛΑΣ, πρώην Αρχηγών  και Υπαρχηγών των κλάδων, του Δημάρχου Περιστερίου,  εκπροσώπου του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, αντιδημάρχων,  δημοτικών συμβούλων και πολλών κομματικών στελεχών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της  Ν.Δ και Τομεάρχης Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο Δημοφιλή