ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 09 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Τις τελευταίες δεκαετίες το θέμα των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στοv χώρο εργασίας, έχει γίνει ένα από τα βασικά πεδία έρευνας και μελέτης στο χώρο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας.

Η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος και η φύση και τα χαρακτηριστικά της εργασίας επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων και ευρύτερα την κοινωνική υγεία. Ζητήματα όπως το εργασιακό άγχος, η εργασιακή εξουθένωση (burn-out) η ψυχολογική/ηθική παρενόχληση (bullying, mobbing) και η βία στοv χώρο εργασίας αποτελούν φαινόμενα που προκαλούν αυξανόμενο προβληματισμό λόγω της επιδείνωσης τους από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Η ύπαρξη και διατήρηση σε έναν εργασιακό χώρο παραγόντων ευνοϊκών για την ανάπτυξη κακών ψυχοκοινωνικών συνθηκών έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και στα αποτελέσματα της επιχείρησης ή του οργανισμού. Ο προβληματικός σχεδιασμός και οργάνωση της εργασίας και το αρνητικό ψυχοκοινωνικό περιβάλλον επιδρούν αρνητικά στη δημιουργικότητα των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην απόδοση ενός οργανισμού και αποτελούν τροχοπέδη για την αποτελεσματική ανάπτυξη του και την παραγωγή των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής οργανώνουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνικοί Κίνδυνοι στην εργασία»  (Δημαρχείο  Κηφισιάς , 10πμ -6μμ ) η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη. Σκοπός της ημερίδας είναι η διερεύνηση των προβλημάτων, ανάλογα με την φύση τους και η αντάλλαγή απόψεων για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους σε όλα τα επίπεδα (ενδοεπιχειρησιακή αντιμετώπιση, ελεγκτικοί μηχανισμοί, δικαιοσύνη). Βασική επιδίωξη είναι ο διάλογος μεταξύ των ειδικών επιστημόνων και των εμπλεκόμενων φορέων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της γενικότερης κατάστασης. Το πρόγραμμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.kifissia.gr

Πιο Δημοφιλή