ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 15 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Σχετικά με την αγορά νέου κτιρίου για την Περιφέρεια Αττικής, τηρούμε μέχρι  κεραίας ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο στόχος είναι να γλυτώσουν οι πολίτες από περιττά  έξοδα ενοικίων και παράλληλα να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εργασίας των  εργαζομένων.

Με τον ίδιο τρόπο θα κινηθούμε ενόψει των επόμενων σταδίων της  διαδικασίας. Μάλιστα, με δική μας πρωτοβουλία, χωρίς αυτό να επιβάλλεται από το  νόμο, προβλέφθηκε έλεγχος του τιμήματος από πιστοποιημένο (ορκωτό) εκτιμητή.  Γίνεται έτσι φανερό το πως εννοεί και το πως προστατεύει η Περιφερειακή Αρχή το  Δημόσιο συμφέρον.  Ο διαγωνισμός δεν μπορεί να ακυρωθεί γιατί διεξήχθη με καθόλα νόμιμο τρόπο.  Το δε κόστος της αγοράς είναι κάτω από 19 εκατομμύρια, καθώς από αυτά πρέπει να  αφαιρεθούν 2.5 με 3 εκατομμύρια, που ο ιδιοκτήτης έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλλει  για ανακαίνιση του κτιρίου. Η τιμή εκτιμήθηκε από έγκριτο πρώην ορκωτό εκτιμητή  και τεκμηριώθηκε με τον πλέον επιστημονικό τρόπο. Το 2007 είχε εκτιμηθεί 48 εκ.  ευρώ, το 2013 (χρόνια κρίσης) είχε εκτιμηθεί από την εθνική τράπεζα 25 εκ. ευρώ.  Όποιος κάνει μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσει ότι στις δυτικές περιοχές  της Αθήνας η αντικειμενική τιμή είναι πολύ χαμηλότερα της εμπορικής. Μπορεί σε  άλλες περιοχές της Αθήνας να ισχύει το αντίθετο. Για παράδειγμα οροφοδιαμέρισμα  νεόδμητο 4ου ορόφου στην περιοχή έχει αντικειμενική 950 ευρώ το τετραγωνικό  όταν η εμπορική του τιμή πλησιάζει τα 1700 ευρώ (από έρευνα αγοράς στη διάθεση  του καθενός).  Το κτίριο διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλοτάτου επιπέδου, όπως  αναγνωρίζουν οι πάντες ενώ βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές  της Αθήνας.  Πριν διοργανώσουμε τον με απόλυτη διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο, ανοικτό  διαγωνισμό για την αγορά κατάλληλου κτιρίου, είχε προηγηθεί ενδελεχής έρευνα (με  σχετική αλληλογραφία με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς) για αγορά δημοσίου  κτιρίου, η οποία κατέληξε στη διαπίστωση ότι το ευρύτερο δημόσιο δεν διαθέτει  κτίριο για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.  Τέλος, να θυμίσω ότι ο τέως περιφερειάρχης επεδίωξε την αγορά του κτιρίου  ιδιοκτησίας Γαβαλά στην Κάντζα. Όμως χωρίς διαγωνισμό αλλά με κινήσεις  παρασκηνίου. Πράγμα που επιβεβαιώνεται από επιστολή που απέστειλε στην  Περιφέρεια Αττικής ο δικηγόρος του κ. Γαβαλά κ. Παγορόπουλος. Και σήμερα ο ίδιος  άνθρωπος ενίσταται, την ίδια ώρα που επιτέλους ένας διαγωνισμός για αγορά κτιρίου  -και σταμάτημα πληρωμής υπέρογκων ενοικίων- προχωρά και βαίνει προς  ολοκλήρωση, υφιστάμενος κάθε προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου.  Αυτή είναι η πραγματικότητα.  Τα υπόλοιπα είναι μόνο για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Πιο Δημοφιλή