ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 19 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Προτεραιότητα μας να αποκτήσουμε μόνιμα και οριστικά τον  έλεγχο των παραλιών μας. 
 Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κι επικεφαλής  δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδης,

η Διοίκηση του Δήμου  Σαρωνικού επισημαίνει για την αποκατάσταση της αλήθειας τα παρακάτω:  Πρώτον, χαιρετίζουμε την ομόφωνη, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στήριξη της  πάγιας θέσης που εξέφρασε η Διοίκηση Σωφρόνη, να έχει ο Δήμος τη διαχείριση των  παραλιών της πόλης μας. Η στήριξη αυτή όμως για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει  να είναι διαρκής και να μην εξαντληθεί μόνον σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου. Δεν πρέπει να αρκεστούμε σε μια θετική για το Δήμο μας δικαστική  απόφαση. Ο «πόλεμος» μόλις άρχισε .

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μόνιμα και  οριστικά τον έλεγχο των παραλιών μας, οφείλουμε να είμαστε στο ζήτημα αυτό  ενωμένοι διαρκώς, ως την τελική επίτευξη του στόχου. Στο ζήτημα αυτό, δεν χωρούν  τακτικισμοί και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.  Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση Σωφρόνη είναι η πρώτη που επιθυμεί να υπάρξει  ένα διάφανο σχέδιο αξιοποίησης των παραλιών του Δήμου μας. Αλλά για να γίνουν  όλα με απόλυτη νομιμότητα, πρέπει πρώτα να ανήκουν με ξεκάθαρο νομικά τρόπο οι  παραλίες στο Δήμο. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των παραλιών  μας, μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή, όσο ισχύει η σημερινή κατάσταση. Αυτός    είναι ο λόγος που ως Διοίκηση αγωνιζόμαστε, μέσα από την Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου  να αλλάξει το ισχύον νομικό καθεστώς για τη διαχείριση των παραλιών. Αυτός είναι ο  λόγος που διεκδικούμε όλες οι παραλίες να περάσουν στον έλεγχο των Δήμων και να  αλλάξει η σημερινή «ερμαφρόδιτη» κατάσταση , που επιτρέπει άλλες παραλίες να  ανήκουν στους Δήμους, άλλες στην ΕΤΑΔ και τελικά τίποτε να μην προχωρά με  νόμιμο και διαφανή τρόπο. 
Αν ενδιαφέρονται λοιπόν οι κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδης για  τη νομιμότητα, οφείλουν να κατανοήσουν ότι όλα περνούν μέσα από την αλλαγή του  ισχύοντος νομικού πλαισίου. Ας μην ρίχνουν λάσπη και να μην υιοθετούν  απαράδεκτους κι αστήρικτους χαρακτηρισμούς όπως αυτούς που χρησιμοποιούν  στην ανακοίνωσή τους («παραβατική συμπεριφορά», «διαβλητές και αδιαφανείς  διαδικασίες», κλπ ), γιατί με τον τρόπο αυτό «ρίχνουν νερό στο μύλο» όσων  επιθυμούν να μην είμαστε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.  Τέλος, όσον αφορά τις αιχμές τους περί «τροφοδοσίας των καντινών από  οικογενειακή επιχείρηση», οι πολίτες του Δήμου θέλουμε να γνωρίζουν ότι η  επιχείρηση που αναφέρουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης δραστηριοποιείται στην  πόλη μας από το 1967. Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται σήμερα περισσότεροι  από 120 πελάτες χονδρικής και στη διοίκησή της δεν μετέχει ο Δήμαρχος. Αν κάποιοι  πιστεύουν ότι πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, μπορούν να ακυρώσουν τη 50ετή  λειτουργία μιας υγιούς οικογενειακής επιχείρησης , τους πληροφορούμε ότι το μόνο  που θα πετύχουν, θα είναι να λερωθούν οι ίδιοι. «Καθαρός ουρανός, αστραπές  δεν φοβάται».

Πιο Δημοφιλή