ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 11 Αυγούστου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Μια απίστευτη μεθόδευση από τον ΕΔΣΝΑ αλλά και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να μετατραπεί το Κορωπί σε σκουπιδότοπο της Αθήνας, εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα!

Σύμφωνα λοιπόν με αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) οι οποίες αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 9 Αυγούστου, υπάρχουν σχέδια χωροθέτησης στο Κορωπί, δύο σημείων υποδοχής εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών (ΧΥΤ δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής, ΜΕΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, ΜΕΒΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και θέσεις ΣΜΑ δηλαδή Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ή ΚΔΑΥ δηλαδή Κέντρο Διάλυσης Ανακυκλώσιμων Υλικών!) από περιοχές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών (δηλαδή του Δήμου Αθηναίων), του Ανατολικού και Νότιου Τομέα Αττικής καθώς και δημιουργία Βασικού Πράσινου Σημείου των παραπάνω περιοχών σε τρίτη περιοχή επίσης του Κορωπίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr οι χώροι που έχουν προκριθεί για τη δημιουργία όλων αυτών των υποδομών είναι τα λατομεία Κυριακού (στη διασταύρωση της λεωφόρου Αγ. Μαρίνας με αυτή της Βάρης – Κορωπίου), τα λατομεία Τριάς (επίσης στη Βάρης – Κορωπίου στην... πλάτη ουσιαστικά των λατομείων Κυριακού) αλλά και το ανενεργό από το 1978 λατομείο στο Πόρτσι, που βρίσκεται πίσω από τον Νηρέα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει ο Δήμος Κρωπίας, οι σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ (343/2017 και 342/2017) ήταν κατά πλειοψηφία με καθοριστική την ψήφο της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου.
Συγκεκριμένα υπέρ των αποφάσεων που κάνουν σκουπιδότοπο της Αθήνας το Κορωπί ψήφισαν δύο μέλη, η κα Αφροδίτη Μπιζά, αντιπρόεδρος της Ε.Ε ΕΣΔΝΑ, δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και ο κ. Πέτρος Δαμιανός, περιφ. σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής), ενώ μειοψήφησαν 3 μέλη της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο δημ. σύμβουλος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης και ο δημ. σύμβουλος Λαυρεωτικής, Σταύρος Ιατρού.
Η κα Δούρου ψήφισε υπέρ των αποφάσεων και λόγω της ισοψηφίας υπερίσχυσε η δική της ψήφος ως προέδρου της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ.
Και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μορφή διαβούλευσης ή επίσημης ενημέρωσης και πληροφόρησης με τον Δήμο Κρωπίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική εξέλιξη υπήρξε επειδή ο Δήμος Αθηναίων (είναι η περιοχή του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής) αρνήθηκε να δεχθεί οπουδήποτε τέτοια σημεία υποδοχής εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Έτσι στο όνομα των πελατειακών σχέσεων της πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής (οι ψήφοι των πολιτών του Δήμου Αθηναίων υπερισχύουν σαφώς αριθμητικά αυτών του Δήμου Κορωπίου και των γύρω περιοχών), το Κορωπί μετατρέπεται σε πίσω αυλή – σκουπιδότοπο της Αθήνας.
Ίδια ακριβώς τακτική και πρακτική όπως ο εξοβελισμός των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας στο όνομα των πολλών περισσότερων ψήφων του Πειραιά και των γύρω περιοχών!
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ - που όχι τυχαία αναρτήθηκαν σε χρόνο που συμπίπτει με την έναρξη των διακοπών του Αυγούστου και του εορτασμού της Παναγίας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κρωπίας – συγκλήθηκε στις 9 το βράδυ της Πέμπτης έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για μείζον θέμα υπεράσπισης του δημοτικού συμφέροντος, από τον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Γιαννάκο, μετά από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κιούση και των αντιδημάρχων.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση “η Δημοτική Αρχή Κρωπίας επαγρυπνεί κάθε μέρα, ανεξαρτήτως καλοκαιρινών διακοπών ή αργιών, για την αποτροπή αιφνιδιαστικών-αυταρχικών αποφάσεων που αφορούν τα δημοτικά συμφέροντα.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση ενώ το είχε απαιτήσει με δύο έγγραφα.
Παρακολουθούσε όμως τις ενέργειες της Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ και περίμενε την ημερομηνία ανάρτησης των αποφάσεων για να λάβει γνώση. Όσοι δεν σέβονται τα εκλεγμένα σώματα εκπροσώπησης των πολιτών του Δήμου Κρωπίας ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους”!

πηγή :  notioanatolika.gr

Πιο Δημοφιλή