ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 11 Αυγούστου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο Pitsounicity.gr, για την δημοσίευση με τίτλο :  «Σκουπιδότοπος της Αθήνας το Κορωπί με την ψήφο Δούρου και αιφνιδιαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο!»

Κύριε Διευθυντά,
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, και την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών σας, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

 Ουδεμία απόπειρα χωροθέτησης χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων επιχειρείται από τον ΕΔΣΝΑ «μέσα στο κατακαλόκαιρο», όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανάρτηση.
 Δεν επιχειρείται κανενός είδους αιφνιδιασμός, άλλωστε α) στην ίδια την ανάρτηση αναφέρεται ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ αναρτήθηκε στη Διαύγεια και, β) όλες οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ είναι ανοικτές, μπορεί να παραβρεθεί όποιος το επιθυμεί, οι δε προσκλήσεις με την ημερήσια διάταξη αναρτώνται συστηματικά στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ.   
 Στην 34 η συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, την Τρίτη, 1 η Αυγούστου, δύο θέματα αφορούσαν, α) σε λήψη απόφασης για «παραλαβή των παραδοτέων της σύμβασης με τίτλο «Σύμβουλος Υποστήριξης του ΕΔΣΝΑ στην σύνταξη σχεδίου αποκατάστασης και αξιοποίησης των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) Αττικής σε συνέργεια με τις προβλεπόμενες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Αττικής», και β) λήψη κατ’ αρχήν απόφασης επί σχεδίου αποκατάστασης και αξιοποίησης των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) Αττικής σε συνέργεια με τις προβλεπόμενες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Αττικής.
 Πρόκειται για ενέργειες που προβλέπονται και επιβάλλονται από το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, δεν συνιστούν αιφνιδιασμό.
 Πολλώ δε μάλλον όταν ο Δήμαρχος Κρωπίας είναι πλήρως ενήμερος του θέματος.
 Συγκεκριμένα, ο ενημερώθηκε εγκαίρως και πλήρως για τη μελέτη από την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Αττικής σε δύο συναντήσεις: η πρώτη στις αρχές Μαρτίου του 2017, στα γραφεία της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά στο Δήμαρχο Κρωπίας το αντικείμενο της σύμβασης και τα παραδοτέα. Και για δεύτερη φορά, στις αρχές Μαΐου 2017, όπου ο Δήμαρχος Κρωπίας έλαβε πλήρη γνώση του 2 ου παραδοτέου της σχετικής σύμβασης, λαμβάνοντας και σχετικές φωτοτυπίες από αυτό.
 Τέλος σε ό,τι αφορά τη μελέτη, η παραλαβή των παραδοτέων της σχετικής σύμβασης και η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή, δεν αποτελεί περιβαλλοντική αδειόδοτηση για τους χώρους αυτούς. Για κάθε ένα από τα προτεινόμενα ΕΑΛΜ θα ακολουθηθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Νόμου 4014/2011, δηλαδή εκπόνηση ΜΠΕ, διαβούλευση, γνωμοδοτήσεις αρμοδίων Υπηρεσιών κλπ.  3  Με εκτίμηση, Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής

Πιο Δημοφιλή