ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 21 Απριλίου 2017 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

«Πρωταθλητής σκουπιδιών χρίζεται ο  Μιχάλης Οικονομάκης, που επί Αντιδημαρχίας του, κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή σκουπιδιών στο Δήμο του 50% και να επιβαρυνθούν οι Δημότες κατά 450.000 ευρώ επιπλέον»

Περίεργα και ανεξήγητα πράγματα συμβαίνουν με τα απορρίμματα του Δήμου Φυλής τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα, ενώ πολλοί Δήμοι της Αττικής παρουσιάζουν μια σχετική μείωση στη παραγωγή απορριμμάτων (φυσικό είναι λόγω κρίσης), ο Δήμος Φυλής παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση. Δηλαδή, το 2015 έστειλε στο ΧΥΤΑ 29.279 τόνους απορρίμματα, ενώ το 2016 έστειλε 39.747 τόνους στο ΧΥΤΑ. Με απλά μαθηματικά, σημειώθηκε μια αύξηση της τάξεως του 50% και αν τα κάνουμε σε ευρώ, ο Δήμος Φυλής και οι Δημότες του, επιβαρύνθηκαν περίπου 450.000 ευρώ για να θάψουν τα επιπλέον σκουπίδια. Τα ερωτήματα που απορρέουν από αυτό το σοβαρό θέμα είναι πολλά. Όπως :
Κέρδισαν το Τζόκερ οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και άρχισαν την υπερκατανάλωση;
Εχει γίνει κάποια συμφωνία με άλλο Δήμο για να του παίρνει τα σκουπίδια ο Δήμος Φυλής;
Μήπως πάνε σκουπίδια από άλλες περιοχές, «βαπτίζονται» σκουπίδια Δήμου Φυλής και μετά καταλήγουν ανενόχλητα στο ΧΥΤΑ;
Αυτή η κατακόρυφη αύξηση, έχει σχέση με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου;
Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν καταθέτει ο Δήμος Φυλής Τοπικό Σχέδιο για τα απορρίμματα;

Κατά καιρούς έχει γίνει αυτή η ερώτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής από την Αντιπολίτευση, αλλά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης, είτε απέφυγε να απαντήσει, είτε δεν έδωσε ποτέ κάποια κατατοπιστική ερμηνεία. Πάντως, όλο αυτό το θέμα είναι περίεργο και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, κάτι που θα πρέπει να το δει προσεκτικά και να δώσει ανάλογο βάρος, η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ.

 

* Η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Πιο Δημοφιλή