Δημιουργηθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 19.10.2017, αποδέχθηκε ομόφωνα το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιλίου

που αφορά στην «απεργία – αποχή» από κάθε διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων, σύμφωνα με το Ν. 4489/2017 και έχει ως κατωτέρω:
«Δημοσιεύθηκε ο Ν.4489/2017, το άρθρο 36 του οποίου περιέχει την απεργοσπαστική τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία συνδέει το όνομα της με την δημιουργία και επισήμως του πρώτου απεργοσπαστικού μηχανισμού στην ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης. Εκβιάζονται οι απεργοί εργαζόμενοι, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή από τον Μάρτιο του 2017 από την προσχηματική αξιολόγηση της κυβέρνησης και της τρόικας, προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, αποδεικνύοντας πως στόχος είναι η συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και όχι η ουσία που θα έπρεπε να έχει η διαδικασία της αξιολόγησης για ένα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό δημόσιο τομέα. Εκβιάζονται οι εργαζόμενοι πως θα «τιμωρηθούν» με αποκλεισμό από τις διαδικασίες κρίσεων και κινητικότητας, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού. Ως εργαζόμενοι δεν είμαστε γενικά και αόριστα ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω της αξιολόγησης. Δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει, ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς και αποδοτικοί στη δουλειά μας, όπως άλλωστε είμαστε. Όμως, άλλο πράγμα είναι η συνέπεια και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την αξιολόγηση, με την περικοπή μισθού και τις απολύσεις.
Στη βάση αυτή μετά από ομόφωνη απόφαση τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου Εργαζομένων Δήμου Ιλίου όσο και της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Δήμου Ιλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2017, αποφασίστηκε η συνέχιση της συμμετοχή μας στη συλλογική απόφαση της ΑΔΕΔΥ & της ΠΟΕ ΟΤΑ για «απεργία-αποχή» από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
Δεν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές, που συμπεριλαμβάνουν προσπάθειες εκφοβισμών, εκβιασμών και τρομοκράτησης.»