Δημιουργηθηκε στις 07 Ιουνίου 2015 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η σημερινή Ημέρα Περιβάλλοντος, σηματοδοτεί την ανάγκη αναπροσαρμογής  των στόχων του περιβαλλοντικού κινήματος. Το κίνημα καλείται να αντιμετωπίσει τις πολλές και σύνθετες συνέπειες που η μνημονιακή εποχή επιφύλαξε για το περιβάλλον, από το παραλιακό μέτωπο,

τις διάφορες εκχωρήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση fast track, την εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων κ.λπ. Πέρα απ’ αυτό όμως, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα τις αναμενόμενες εφιαλτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες θα επηρεάσουν το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αλλά και θα διαταράξουν την ισορροπία και την λειτουργία των φυσικών οικοσυστημάτων.  Το οικολογικό κίνημα λοιπόν οφείλει να αναδιατάξει τόσο τις προτεραιότητες του, όσο και την οργάνωση του (υιοθετώντας θετικούς στόχους αντί για αμυντικές λογικές), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και να συμβάλει στην προσαρμογή στις νέες συνθήκες.   Θεωρούμε το θέμα υψηλής προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ελλάδα ευρίσκεται ανάμεσα στις είκοσι περιοχές του πλανήτη, που θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες, αλλά και το γεγονός ότι οι συνέπειες αυτές πλήττουν, σήμερα και στο μέλλον, κυρίως τα ασθενέστερα οικονομικά τμήματα του πληθυσμού, ενισχύοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Για το ΔΣ του συλλόγου
Δ. Κούνδουρος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση , σύμφωνα με το καταστατικό, την Τετάρτη, 17 /6/ 2015, ώρα 19.00 ΤΕΤΑΡΤΗ, στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου (ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΨΑΡΡΩΝ), σταθμός Μετρό, Αγίου Αντωνίου.  Θα γίνει απολογισμός της δράσης του συλλόγου και συζήτηση για τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος. Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συλλόγου, ορίστηκαν την Παρασκευή 19/6/ 3015, στον ίδιο χώρο, και ώρα 19.00 ως 21.00.
ΤΟ ΔΣ