«Αναφορικά με το εν θέματι σχόλιο που με αφορά, λεκτέα είναι τα ακόλουθα:

Το σχόλιό σας μου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσω σε κακόβουλα σχόλια και αναληθείς ισχυρισμούς, και να ενημερώσω εσάς και το κοινό σας για την πραγματική επαγγελματική μου δραστηριότητα, αφού άλλωστε εκδηλώσατε σχετικό ενδιαφέρον. Στα 30 και πλέον χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ως μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιριών και με προσωπική φροντίδα, έχω δημιουργήσει ή συμβάλει στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού έργου προστασίας του περιβάλλοντος και ανάπτυξης ελληνικής τεχνολογίας στον τομέα του waste management, ενδεικτικά αναφέρω:

– Το 2000, εγκαινιάστηκε η πρώτη στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ΧΥΤΑ, η οποία λειτουργεί άριστα μέχρι σήμερα,

– Το 2004, τέθηκα επικεφαλής της κοινοπραξίας ελληνικών και ξένων εταιρειών για να πραγματοποιήσουμε μια πρωτοποριακή διαχείριση των απορριμμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με στόχευση τον διαχωρισμό στην πηγή και την ανακύκλωση. Η υπηρεσία αυτή αξιολογήθηκε ως άριστη σε δημόσια ομιλία του Jack Rong κατά τη τελετή λήξης των αγώνων.

– Δημιουργία νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων ΜΕΑ στη Γερμανία, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με πρωτοποριακή τεχνολογία.

– Δημιουργία νέων μονάδων μεγάλης δυναμικότητας για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών.

– Παραγωγή Compost, και απορριμματογενών καυσίμων υψηλής ποιότητας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Η πολυετής παρουσία μου και η συμβολή μου στον χώρο του waste management είναι κοινώς αποδεκτή από φίλους, συνεργάτες αλλά και ανταγωνιστές. Παρά την παρουσία μου τα τελευταία 30 έτη, ως επικεφαλής των εταιρειών ΤΟΜΗ ΑΤΕ, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε, HERHOF GmBH και W.A.T.T. A.E που δρουν στον ευαίσθητο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων, αντιμετωπίζοντας χιλιάδες κινδύνους, ουδέποτε καταδικάστηκα για οποιοδήποτε αδίκημα, γεγονός που πιστοποιείται από το ποινικό μητρώο που διατηρώ. Ούτε και σήμερα αντιμετωπίζω εις βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία. Αντιθέτως τόσο εγώ όσο και η εταιρεία μου έχουμε λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το τελευταίο διάστημα. Αναφορικά με τα γεγονότα της Κύπρου στα οποία αναφερθήκατε θα ήθελα να σημειωθεί, ότι αυτά διαδραματίστηκαν το 2016, ήτοι πέντε σχεδόν έτη μετά την αποχώρησή μου από την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. την οποία αφορούσαν, για την υπόθεση δε αυτή ουδέποτε μου απαγγέλθηκε κατηγορία, ούτε φυσικά καταδικάστηκα. Επίσης ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον μου που να με υποχρέωνε να μεταβώ στην Κύπρο κατά την περίοδο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα αυτά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2003-2010 στην Κύπρο υπό τη δική μου διεύθυνση αποτελούν τα μόνα υποδείγματα σύγχρονης τεχνολογία και λειτουργικότητας μέχρι και σήμερα.

Σας δηλώνω ότι αποδέχομαι να γίνει κύκλος συζητήσεων, για την επαγγελματική δράση μου, τις απόψεις μου και την εν γένει παρουσία μου στον χώρο, δηλώντας σας ότι δεν έχω να κρύψω, ούτε με φοβίζει οτιδήποτε αισθάνομαι καθαρός και είμαι περήφανος για όλες τις πτυχές της δραστηριότητάς μου.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εργάζομαι αδιάκοπα από τα 23 μου χρόνια, όταν και αποφοίτησα από το ΕΜΠ και θεωρώ χρέος μου, να εργαστώ όσο διατηρώ τις δυνάμεις μου, για στόχους που εξυπηρετούν την κοινωνία και την πατρίδα μου. Τέλος, θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας ότι είμαι σύμφωνος σε τυχόν δημοσίευση της παρούσας επιστολής στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα καθώς και ότι είναι στη διάθεσης σας και έγγραφα που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα.

Με τιμή, Αθανάσιος Κατρής».

πηγή: pitsounicity.gr