Με το συγκεκριμένο θέμα, το «Pitsounicity.gr» έχει ξανά ασχοληθεί διεξοδικά με ρεπορτάζ. Αυτή την φορά όμως, περίεργα πράγματα

συμβαίνουν και στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, θα έλεγε κανείς, ότι ο ΕΟΑΝ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να «υπονομεύσει» την ανακύκλωση και να χάσει διαπαντός την «αξιοπιστία» του. Πέτρα του σκανδάλου η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» με τα γνωστά «πράσινα σπιτάκια». Παρ' όλο ότι η εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης εναλλακτικής διαχείρισης του ΕΟΑΝ ήταν απολύτως αρνητική, κατά περίεργο τρόπο, εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Αυτό είχε σαν συνέπεια, να παραιτηθούν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων (WWF Ελλάς, Greenpeace και Οικολογική Εταιρεία)  από το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Επειδή τα όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων έχουν βάση, το «Pitsounicity.gr» ενισχύει όλα αυτά και σε επόμενο δημοσίευμα, θα παρουσιάσει αποκλειστικά ΒΙΝΤΕΟ (έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές ημέρες), με την εικονική τροφοδοσία σε «σπιτάκι» ανακύκλωσης, αλλά, και για το πως «χάθηκε» κατά κάποιο τρόπο παρασκηνιακά, η «αξιοπιστία» του ΕΟΑΝ.