Συνέχεια αφιερώματος για την περίφημη «ανακύκλωση» στο ΚΔΑΥ του Μπολατίου...

Μόλις περάσεις κάτω από την νέα εθνική οδό Κορίνθου Πατρών και πάρεις τον ανηφορικό δρόμο που σε οδηγεί στο ΚΔΑΥ του Μπολατίου Κορινθίας, στο δεξί σου χέρι συναντάς πρώτα, έναν ιδιόμορφο και «εκλεπτυσμένο»  σκουπιδότοπο. Ένας υπαίθριος χώρος, όπου υπάρχουν παρκαρισμένα κοντέινερ μεταφοράς ανακυκλώσιμου υλικού και σκουπιδιών (κάποια από τα κοντέινερ είναι γεμάτα) πλήθος από «βουναλάκια» με ογκώδη απόβλητα αλλά και υλικά ΑΕΕΚ (Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον συγκεκριμένο αφύλαχτο χώρο (αλάνα), τον εκμεταλλεύεται το ΚΔΑΥ της περιοχής, ενώ όπως επίσης μας έχουν πληροφορήσει τοπικοί παράγοντες, λειτουργεί παράνομα  και δεν έχει καμία άδεια από την Περιφέρεια. Όπως καταλαβαίνεται, άλλο είναι το ΚΔΑΥ και άλλο η αλάνα, τελείως διαφορετικά πράγματα. Ως γνωστό, τα οικοδομικά απόβλητα σε μεγάλο βαθμό είναι επικίνδυνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να πηγαίνουν μόνο σε πιστοποιημένα συστήματα ΑΕΕΚ για επεξεργασία. Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς, η εναπόθεσή τους στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και οπουδήποτε εκτός ΑΕΕΚ είναι τελείως παράνομη και...επικίνδυνη!

Στον χώρο σύμφωνα και με το φωτογραφικό υλικό, συνυπάρχουν όλων των ειδών απόβλητα. Από λάστιχα αυτοκινήτων, μπάζα, ογκώδη και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και βέβαια όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα γεμίσει ο χώρος.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση, ανάμεσα στα κοντέινερ υπάρχει και ένα εταιρίας ΚΔΑΥ που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, η οποία είναι αναμεμιγμένη σε περιβαλλοντικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία στον Ασπρόπυργο  διατηρούσε παράνομο ΧΑΔΑ στο χώρο του ΚΔΑΥ (ΕΔΩ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοψία έδειξε ότι τα σκουπίδια που βρέθηκαν εκεί, είχαν προέλευση από Δήμους της Πελοποννήσου. Δηλαδή, ένα ιδιότυπο «κοντραμπάτο» σκουπιδιών.

Άραγε, τι κοινό να συνδέει τις δυο εταιρείες; Πάντως η υπόθεση του Ασπροπύργου όπως έχουμε πληροφορηθεί, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Με την υπόθεση του Μπολατίου, τι θα γίνει;

Η συνέχεια σε επόμενο δημοσίευμα...