Του Αντ. Δεωνά

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης,

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεν είναι μέσα στα 36 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τα οποία εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα εκπροσωπήσουν τους Δήμους στις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου, όποτε αυτές γίνουν. Φήμες λένε, ότι ο Γρηγόρης κόπηκε από «ψηλά», επειδή δεν είναι «διαχειρίσιμος», ειδικά σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την διαχείριση των απορριμμάτων. 

Αν κρίνουμε κι από αυτά που είπε ο Δήμαρχος στη «VERDE TEC» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, όπου τον έφερε σε δύσκολη θέση και τον εκνεύρισε, τότε πράγματι ο κ. Κωνσταντέλλος  δεν είναι «διαχειρίσιμος». Ως γνωστό, δεν κρύβεται ποτέ πίσω από το δάχτυλό του, δε μασάει τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. 

Βλέπετε, στην περίπτωση που ο Δήμαρχος 3Β ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα μπορούσε άνετα να βάλει υποψηφιότητα για μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και υπήρχε μεγάλη  πιθανότητα να εκλεγεί, αφού χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης από πολλούς Αυτοδιοικητικούς όλων των «χρωμάτων» και «αρωμάτων». Οπότε, για να έχουν «κάποιοι» το κεφάλι τους ήσυχο μη τους βρει τίποτα ξαφνικό, τον «έκοψαν» από τον ΕΔΣΝΑ χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Έχουμε όμως την εντύπωση ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεν είναι από αυτούς που καταθέτουν έτσι εύκολα τα «όπλα», ειδικά σε θέματα των αποβλήτων, και γι' αυτό περιμένουμε κάποια στιγμή ηχηρή παρέμβαση εκ μέρους του, έστω και μέσω της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που είναι Αντιπρόεδρος, αφού είναι προφανές ότι εδώ στην Αττική, δεν προχωράει τίποτα σε ό, τι έχει να κάνει εν γένει με την διαχείριση των απορριμμάτων και με την διαφαινόμενη κρίση να είναι προ των... πυλών. 

Το σίγουρο είναι, ότι ο Δήμαρχος 3Β είναι ένας από αυτούς τους λίγους που ξέρουν τόσο καλά το θέμα όσο λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά βλέπετε για «κάποιους» είναι ενοχλητικός...