του Αντ. Δεωνά

Φαίνεται τα «σλόγκαν» του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου «Η νέα εποχή στη διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο»

και ότι  «Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απέκτησαν πλέον οικολογική αντίληψη. Αξίζουν μηδενικά απόβλητα και πράσινη διαχείριση απορριμμάτων» πιάνουν τόπο και γίνονται πράξη πλέον στην Άνδρο.

Τελικά θα πρέπει να είναι πολύ «υπερήφανοι», τόσο ο Δήμαρχος της Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, όσο και ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος Φο.ΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  αφού κατάφεραν τον στόχο, το να έχουν «μηδενικά απόβλητα» στο νησί.  Τώρα αν μηδενίζονται τα απόβλητα λόγω καύσης, αυτό είναι άλλο θέμα.

Αν και έχουμε μπει κατά κάποιο τρόπο στην προεκλογική περίοδο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Λοτσάρης και ο κ. Χατζημάρκος (ο καθένας με τον τρόπο του), φρόντισαν να υπενθυμίσουν, το πόσο έχουν συμβάλει αρνητικά, στην «προστασία» του περιβάλλοντος και στην υγεία των κατοίκων.  

Μέρες Χριστουγέννων και ο «μποναμάς» του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη προς τους κατοίκους, ήταν το τοπίο στην αιθαλομίχλη από την καύση των σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή στη Σταυροπέδα, σκορπίζοντας τοξικό καπνό σχεδόν σε ολόκληρη την Άνδρο. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική όσο δεν παίρνει, αφού έφτασαν σε σημείο κάτοικοι του νησιού να κυκλοφορούν με αντιασφυξιογόνες μάσκες (PHOTO).

Ένα θέμα που γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού έχουμε επισκεφθεί το νησί αρκετές φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα που είναι η καύση των απορριμμάτων.

Φυσικά μην ξεχνάμε, το μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την ιστορία, που φέρει και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αφού ενώ γνωρίζει ότι καίγονται τα σκουπίδια εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει «τραβήξει» το αυτί στο πολιτικό του παιδί, όπως είναι ο Δήμαρχος της Άνδρου, αλλά δεν έχει δώσει και λύση στο πρόβλημα. Θα πείτε και με το δίκιο σας, εδώ δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια σε Ρόδο και Κάλυμνο, θα δώσει στην Άνδρο; Αστεία πράγματα! Κατά τα άλλα, οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την προστασία περιβάλλοντος μας μάραναν.

Επειδή είναι μεγάλο το θέμα, θα έχει και συνέχεια...