Οι κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων των περιοχών της Β’ Πειραιά ενάντια στη δημιουργία ΣΜΑ στο Σχιστό είναι συχνές.

Μάλιστα, στις τελευταίες είδαμε να δίνουν το «παρών» και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από άλλες περιοχές της Αττικής, που δεν είχαν παραστεί ξανά σε κινητοποίηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Για την ιστορία, οι δήμοι της Β’ Πειραιά αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία ΣΜΑ στην περιοχή τους, δεδομένου ότι θα «φορτωθεί» ακόμη περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, με τα σκουπίδια πολλών περιοχών της Αθήνας να καταλήγουν εκεί. Υπάρχει απόφαση από το 2016 από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για διαχείριση από την ίδια την περιφέρεια μόνο των απορριμμάτων που παράγει. Οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος προβλέπει ΜΕΑ 250.000 τόνων, καθώς και την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης με σκοπό την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική από την ΠΕΔΑ.

Δεν υπάρχει στέλεχος, μέλος αλλά κυρίως βουλευτής (πλην μοναδικής εξαίρεσης προερχόμενος από το χώρο του Κέντρου) που να μη φωτογραφίζεται διακαώς σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βουλευτή από άλλη εκλογική περιφέρεια που εμφανίστηκε για να στηρίξει την κινητοποίηση, δίνοντας το στίγμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στον αγώνα αυτό, γεγονός που δεν ισχύει απολύτως, μιας και ο δήμαρχος Κερατσινίου Βρεττάκος (δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα από τις άριστες σχέσεις που έχει με βουλευτή της Β’ Πειραιά) έχει ισχυρή παρουσία κάθε φορά στις συγκεντρώσεις. Δυναμικός και επικοινωνιακός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση, συνομιλώντας με άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος.

Μάλιστα, ένα εκ των στελεχών τον συνεχάρη για την παρουσία του, κάνοντας βέβαια άθελά του το λάθος να του πει πως, πέρα από τους δημάρχους του Πειραιά, πολλοί δήμαρχοι άλλων περιοχών της Αττικής δεν στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες, διότι εύλογα αυτό που συμφέρει την περιοχή τους είναι να φύγουν τα σκουπίδια από την πόρτα τους. Οι ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μόλις άκουσε αυτή την πληροφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα ισχυρίστηκε ότι έχει μια επείγουσα δουλειά, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε. Ε, μη δυσαρεστήσουμε και δημάρχους των περιοχών μας που δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μας. Υπάρχουν και άλλοι να κάνουν αυτήν τη δουλειά, βρε αδερφέ!

 

Πηγή : political.gr