Από Πέμπτη 11 έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί

στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου, η Διεθνής Έκθεση Πολιτικής Προστασίας  Ασφάλειας Πυρασφάλειας & Ειδικού Εξοπλισμού ΟΤΑ, “Interaigis 2024”. 

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 10.00π.μ. έως και 20.00 ενώ για  τα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 και ώρα 10.30 έχει κληθεί ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Κικίλιας. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας και την επιστημονική υποστήριξη της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού  Σώματος. 

Στην έκθεση συμμετέχουν με περίπτερα οι κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της  πυρόσβεσης, πυροπροστασίας, πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται τόσο στη χώρα  μας όσο και στο εξωτερικό. Επίσης, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Ελληνική Αστυνομία – ΚΕΜΕΑ, το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας-Γραμματεία Δασών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  IOM-UN-MIGRATION, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Περιστερίου.  

Να σημειωθεί ότι έχει επιλεγεί ως τιμώμενη χώρα είναι η Πολωνία η οποία  συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερα δέκα(10) μεγάλων εταιρειών του χώρου. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό χώρο του εκθεσιακού  κέντρου, δύο επιστημονικές ημερίδες από την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος  που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, με τις ακόλουθες θεματικές:

- Την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 11.00 με θέμα «Διαχείριση Καταστροφών – Σχέδια  Εκτάκτων Αναγκών Ο.Τ.Α.» 

- Την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 12.00 με θέμα «Διαχείριση κινδύνου στα  οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα AFVs (Ηλεκτρικά- Υγραεριοκίνητα). 

Στις ημερίδες θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, των  Ενόπλων Δυνάμεων, της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, της Γραμματείας Δασών, από  καθηγητές ΑΕΙ και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς. Επίσης, θα συμμετάσχουν  αντιπροσωπείες με ανώτατα στελέχη από τα Πυροσβεστικά Σώματα, Κύπρου, Σλοβακίας και  Πολωνίας. 

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της έκθεσης και τα αναλυτικά  προγράμματα των δύο ημερίδων. 

 Η διεύθυνση του εκθεσιακού κέντρου είναι Δωδεκανήσου 106 Περιστέρι.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.interaigis.gr/.