Επιβεβαίωση του «pitsounicity.gr» αφού όπως είχε προβλέψει πριν από ένα μήνα, νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έγκυρες πληροφορίες και λίγο πριν το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι πρώτος και προηγείτε με περισσότερους  από 35 ψήφους από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος δίνει μάχη για την δεύτερη θέση μαζί με τους Δημάρχους,  Γρηγόρη Κωνσταντέλο (Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης), Δημήτρη Κάρναβο (Καλλιθέας) και Κωνσταντίνο Κουκά (Μυκόνου).

Αναλυτικά οι έδρες των παρατάξεων.

Ψήφισαν 511, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 510 ενώ βρέθηκε και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. Η παράταξη της ΝΔ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» έλαβε   325 ψήφους και εκλέγει 19 μέλη, ουσιαστικά 20 μαζί τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος, το  ΚΙΝΑΛ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε  91   ψήφους και εκλέγει 6 μέλη, το ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη έλαβε  45  ψήφους  και εκλέγει 3 μέλη, και η παράταξη του Δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη η Γιώργου Ιωακειμίδη «Νέα Αυτοδιοίκηση»  έλαβε 33 ψήφους και εκλέγει 2 μέλη. Το ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 10 ψήφους και η ΛΑΕ με τον «Συντονισμό Αιρετών» έλαβε 6 ψήφους  και  επίσης δεν εκλέγει μέλος.