Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Δυτικού Τομέα Αθηνών

βάσει των ευρημάτων των δειγματοληψιών κουνουπιών από το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, προχώρησε σε επίγειους ψεκασμούς για την καταπολέμηση ακμαίων εντόμων και προνυμφών κουνουπιών σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητάς της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του τριετούς «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023» από την Περιφέρεια Αττικής και υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, εφαρμόστηκε ο 2 ος επίγειος ψεκασμός ακμαιοκτονίας με τη διαδικασία του επείγοντος για την προληπτική αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στο Δήμο Χαϊδαρίου. Ακολούθως, προς ολοκλήρωση των εφαρμογών προνυμφοκτονίας για το έτος 2021, πραγματοποιήθηκε η 16 η εφαρμογή ψεκασμού από εδάφους τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς». Συνεχίστηκαν υπολειμματικοί ψεκασμοί κουνουπιών την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου», στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους, προλαμβάνει με έγκαιρες και στοχευμένες δράσεις για τη θωράκιση του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών, αντιμετωπίζοντας κάθε υγειονομική απειλή.