Απόλυτο φαβορί για την επικράτηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος παραμένει ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Έπειτα από μια μακρά και επίπονη προεκλογική περίοδο… 5 μηνών σχεδόν, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της χώρας, ψηφίζουν μεθαύριο για τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ. Στο ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. συμμετέχουν από κοινού ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι και διεκδικούν την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Θεωρείται πως η παράταξη θα κερδίσει με άνεση το αντίπαλο ψηφοδέλτιο (ηγείται ο Καλογιάννης από τη Λάρισα), ωστόσο έχει ενδιαφέρον πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες εντός αυτού και ποιοι θα εκλεγούν. Ποιος θα έχει δηλαδή περισσότερους φίλα προσκείμενους συμβούλους για να τον ψηφίσουν μετέπειτα για πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Οι εκτιμήσεις που κάνουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί στο trikalavoice.gr  φέρνουν τον Δημήτρη Παπαστεργίου να προηγείται με ένα ποσοστό 60-40%, ίσως και λίγο παραπάνω. Ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη στην Αθήνα και λογικά αργά το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουμε εικόνα. Από τα Τρίκαλα εκτός του Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετέχουν ως εκλέκτορες και οι Μιχάλης Λάππας, Σοφία Αλεστά.