Σάλος έχει προκληθεί στην Καρδίτσα μετά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα

υπεξαίρεσε τρόφιμα και άλλα προϊόντα από δωρεές που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία « Ιανός». Σήμερα, ο δήμαρχος Καρδίτσας έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Στην πραγματικότητα όμως, οι καταγγελίες των πολιτών για υπεξαίρεση τροφίμων στο πλαίσιο των δωρεών για την κακοκαιρία «Ιανός», τρόφιμα που σύμφωνα με τις καταγγελίες βρέθηκαν στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας Ουρανίας Σούφλα, βράζουν εδώ και πολλές ημέρες στα social media των κατοίκων και σε τοπικές facebook ομάδες.

Για ημέρες, η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος δεν έπαιρνε θέση μέχρι και σήμερα όπου παραιτήθηκε, αφού το θέμα απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ανάμεσα στα πολλά σχόλια που έκαναν στην πολυπληθή «Ανοιχτή Ομάδα Καρδίτσας» οι κάτοικοι γράφουν σχόλια όπως: «Η κοινωνία της Καρδίτσας συγκλονίζεται από το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα με το πλιάτσικο της κυρίας Ουρανίας Σούφλα αντιδημάρχου Καρδίτσας. Τα στόματα άνοιξαν και επίσημα και ανεπίσημα. Κουβέντες που γίνονται από το πρωί μέσα στην πόλη είναι ότι όλοι ήξεραν το ποιόν της συγκεκριμένης κυρίας. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη κυρία θεώρησε τσιφλίκι της το στρατόπεδο στο οποίο μοιραζόταν τα τρόφιμα και σε όποιον ήξερε έδινε και σε όποιον δεν ήξερε ή δεν συμπαθούσε του έλεγε ότι τελείωσαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24/3 η αστυνομία, με παραγγελία της εισαγγελίας Καρδίτσας, πήγε στο σπίτι της Ουρανίας Σούφλα , έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού Καρλοπέσι, οι άντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο σπίτι της πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι κονσέρβες κτλ.

Η αντιδήμαρχος με τη σειρά της ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες, ενώ ο οι δημοτικές αρχές επιβεβαίωσαν την έφοδο της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο και την χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.