Η επιστολή αποχώρησης και ανεξαρτητοποίησης της Μαρίας Ναυροζίδου

Προς το Δήμαρχο Αχαρνών και επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες

Κύριε Δήμαρχε,
Στις εκλογές του έτους 2014 προσχώρησα στην παράταξη ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες προκειμένου να γίνω αρωγός της προσπάθειας να αποτελέσει ο Δήμος Αχαρνών πρότυπο λειτουργίας των υπηρεσιών του προς τους δημότες του.
Πριν πέντε περίπου χρόνια η παράταξη και το Δημοτικό Συμβούλιο μου ανέθεσαν την προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών (ΔΗ.ΚΕ.Α).
Η λειτουργία της ΔΗΚΕΑ και τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση στους δημότες και καταγράφονται στις εισηγήσεις των προϋπολογισμών όλων των προηγούμενων ετών.
Στην εισήγηση για τον προϋπολογισμό του έτους 2019 υπήρχαν αναλυτικά όλες οι προβλεπόμενες δράσεις και εκδηλώσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Δυστυχώς η έγκριση του προϋπολογισμού εφέτος δεν έγινε λόγω εσφαλμένων και ανεπαρκών χειρισμών της δημοτικής αρχής και της αδυναμίας της να συνεργαστεί με αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα -όχι πολιτικό- αλλά καθαρά κοινωνικό, πολιτιστικό που αφορά στη βιωσιμότητα ενός Νομικού Προσώπου του Δήμου μας. Το αποτέλεσμα ήταν η μη συγκέντρωση της απαραίτητης πλειοψηφίας, (23 ψήφοι), αναγκαία για την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΑ, πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες εκ μέρους μου. Αυτό το γεγονός έφερε ως συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων του τρέχοντος έτους.
Ως εκ τούτου, αυτή η κατάσταση της δυσχερούς πλέον λειτουργίας της ΔΗΚΕΑ, που δεν οφείλεται σε δική μου ανεπάρκεια, με οδηγεί στην αποχώρησή μου από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Επιπροσθέτως, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα εναπομείναντα μέλη της παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες, που με τη στάση και την παρουσία τους προσπάθησαν προς την θετική έκβαση του προβλήματος, ανεξάρτητα αν αυτό δεν καρποφόρησε.
Κύριε Δήμαρχε, επιθυμώ να σας κάνω γνωστή την αποχώρησή μου από την παράταξη για την οποία με τις δυνάμεις μου συνέβαλα να έρθει στην διοίκηση του τόπου μας. Για το υπόλοιπο της θητείας θα είμαι Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος προσπαθώντας πάντα να συνεισφέρω στην ψήφιση θεμάτων με γνώμονα το καλό του Δήμου, και φυσικά πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας.
Κατά συνέπεια η παραίτησή μου και από τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών κρίνεται σκόπιμο να γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επειδή ουσιαστικά και αντικειμενικά η ΔΗ.Κ.Ε.Α λειτουργούσε εξ ολοκλήρου με τη συμβολή της Προέδρου θα είμαι στη διάθεση της Υπηρεσίας μέχρι την αντικατάστασή μου.
Με την παραίτησή μου θεωρώ ότι κλείνει ένας πρωτόγνωρα δημιουργικός κύκλος της παρουσίας μου στη ΔΗ.Κ,Ε.Α, στο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελέστηκε στο Δήμο Αχαρνών.
Όλα αυτά τα χρόνια που διατέλεσα Πρόεδρος, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και κυρίως με τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των παροχών και των υπηρεσιών προς τους δημότες των Αχαρνών
Εντάξαμε νέα τμήματα και βελτιώσαμε τα ήδη υπάρχοντα. Οι εκδηλώσεις προήγαγαν τον πολιτισμό της πόλης μας και έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους της να παρακολουθήσουν κορυφαίες παραστάσεις και αξιόλογους καλλιτέχνες.
Μολονότι οι συνθήκες δεν ήταν πάντα οι κατάλληλες, με όλες τις αντιξοότητές τους, δυστυχώς η κατανόηση και η υποστήριξη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δεν θεωρούνταν πάντα δεδομένη και ανάλογη του έργου που επιτελούσαμε, παρόλα ταύτα εκτιμώ ότι υπερβάλλαμε προσφέροντας τον καλύτερό μας εαυτό, τα καταφέραμε και αποδώσαμε έργο ουσίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, ανθρωπιάς και πολιτισμού προς όφελος των δημοτών μας.
Με την αποχώρησή μου θεωρώ ότι έκλεισε μια παραγωγική περίοδος για τα πολιτιστικά δρώμενα που πιστώνεται στο Δήμο Αχαρνών. Ο καιρός θα δείξει αν ήταν καθοριστική η παρουσία μου στην ΔΗΚΕΑ.
Μέλλεται να φανεί με το χρόνο …..

3/3/2019
Καλό Μήνα!
Μαρία Χρ. Ναυροζίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
ημερομηνια αρ.πρωτ.10480Π