Σήμερα κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Δήμου μας!

Θέλω να σας ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας. Για το 2020, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα που έχει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς. Να ευχηθώ να είμαστε πάνω απ’όλα γεροί και δυνατοί, εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι και βέβαια όλοι οι συμπολίτες μας. Επίσης, στη νέα χρονιά πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό και οι κοινές μας επιδιώξεις για το Δήμο Διονύσου. Γιατί πάνω απ’όλα ο Δήμος Διονύσου είναι η οικογένειά μας.

Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από τη θέση και το ρόλο που έχει ο καθένας, εργαζόμαστε και νοιαζόμαστε καθημερινά για το Δήμο και τους συμπολίτες μας. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα και ο στόχος μας για τη νέα χρονιά: η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Σήμερα η ημέρα είναι για ευχές και όχι για απολογισμό, γι’αυτό δεν θα πω πολλά.

Θα ήθελα όμως, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, να κάνω μία αναφορά στο ζήτημα των αναδρομικών που κέρδισαν πρωτόδικα 28 εργαζόμενοι του Δήμου μας, εξαιτίας της μη ορθής κατάταξής τους σε μισθολογικά κλιμάκια του Δήμου. Επειδή κάποιοι όψιμοι δήθεν αρωγοί των εργαζομένων έσπευσαν να κάνουν σπέκουλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η άσκηση έφεσης από το Δήμο είναι υποχρεωτική βάση του Νόμου, δεν γινόταν διαφορετικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα της εκδίκασης εμείς δεν θα στηρίξουμε το αίτημα των εργαζομένων. Να είναι βέβαιοι οι εργαζόμενοι ότι η δική μας δημοτική αρχή έχει ξεκάθαρη στόχευση και δεν παίζει διπλό παιχνίδι στην πλάτη τους. Άλλωστε έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με τη στάση μας αν νοιαζόμαστε ή όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων μας. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, οι οποίοι ψαρεύουν μια ζωή σε θολά νερά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτούς τους πρώτους 4 μήνες προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στις διαδικασίες του Δήμου Διονύσου. Η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί, θα συνεχιστεί και τους πρώτους μήνες του 2020. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα απ’ όλα μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε. Στην πορεία αναδιοργάνωσης ίσως να έχουν υπάρξει κάποιες άβολες στιγμές, ίσως να έχουν γίνει και κάποια λάθη. Χρέος της Διοίκησης είναι να τα εντοπίσει και να τα διορθώσει. Κανείς δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν αλλάζει ο στόχος μας που είναι: Ένας σύγχρονος, λειτουργικός και εξωστρεφής Δήμος για τον οποίο όλοι θα είμαστε περήφανοι. Από τη Δευτέρα μας περιμένει πολλή δουλειά, με χαρά, δημιουργία, συνεργασία και ειλικρίνεια ! Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Καλή Χρονιά και πάλι!