Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας, έστειλε ο Δήμος Κρωπίας. Από τις πρώτες

αποστολές που έφτασαν στην περιοχή ήταν και το κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Θοδωρή Γρίβα, τον Δημήτρη Γκίκα και Κωνσταντίνο Λάιο, που επισκέφτηκαν τις δοκιμαζόμενες περιοχές Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ελασσόνα.

Αντίκρισαν τις εκτεταμένες καταστροφικές συνέπειες του μεγάλου σεισμού, που έπληξε τον κάμπο της Ελασσόνας, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να βρεθούν στο «δρόμο», καθώς επλήγησαν σοβαρότατα οι οικίες τους και οι δημόσιες υποδομές, ενώ σημαντικές είναι και οι βλάβες, που προκλήθηκαν στο δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα, να στερούνται πόσιμου νερού.

Μέσω της αντιπροσωπία του, ο Δήμος Κρωπίας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των κατοίκων, πρόσφερε 10 παλέτες εμφιαλωμένου νερού στο κέντρο συλλογής, στο κλειστό γυμναστήριο στο Δαμάσι, και στη συνέχεια παρέδωσε φάρμακα, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά και γάλατα μακράς διάρκειας στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης στην Ελασσόνα.

 

πηγή : mesogianews.gr