Δυνατό μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς Δήμου Κρωπίας : Περιοδεία Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση

και Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου στην εμπορική αγορά του Κορωπίου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για την τήρηση των μέτρων προκειμένου και η δημόσια υγεία να προφυλαχθεί και τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, διανεμήθηκαν, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 το μεσημέρι –συμβολικά- στα καταστήματα της εμπορικής αγοράς Κορωπίου, μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια. Το ΕΕΑ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του κ.Ιωάννης Χαζηθεοδοσίου, ο Β΄αντιπρόεδρος κ.Ν.Γρέντζελος Τη δράση στήριξης των τοπικών αγορών στήριξε ενεργά και ο Δήμος Κρωπίας με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή, του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση, των αντιδημάρχων, Θεόδωρου Γ. Γρίβα, Νικολάου Γιαννάκου, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας, δημοτικού συμβούλου, Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα και του ειδικού συνεργάτη Δημάρχου Κρωπίας σε θέματα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, Χρήστου Χριστοδούλου.

Επίσης, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κορωπίου, Σοφία Ντούνη, Λίνος Ρούσσος, Δήμητρα Χατζηαντωνίου Η χθεσινή δήλωση του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση στην κάμερα του Ε.Ε Αθηνών είναι χαρακτηριστική με την έκκληση του προς τους κατοίκους του Δήμου να ψωνίζουν από την τοπική αγορά: “Σήμερα νιώθουμε πραγματικά χαρά γιατί επισκέφθηκε την πόλη μας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με τον Πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου και τον Αντιπρόεδρό του, μαζί με όλη αυτή την ομάδα, που θέλουν να στηρίξουν το Δήμο μας και τους επαγγελματίες του.

Με μεγάλη χαρά ήρθαμε εδώ στην κεντρική πλατεία και ξεκινάει μία περιοδεία για την ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών της περιοχής όσο και του κοινού. Είναι για τις ασφαλείς αγορές μας, για να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά και ένα μήνυμα προς τους καταναλωτές- συμπολίτες μας ότι πρέπει να ψωνίζουν από την τοπική αγορά για να την κρατήσουμε όρθια. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια, εναρμονισμένοι με τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από την Πολιτεία, για να διατηρήσουμε τις επαγγελματικές αυτές δραστηριότητες ανοιχτές το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί και ο εμβολιασμός, πιστεύουμε μέχρι το καλοκαίρι, το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο.Ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Χατζηθεοδοσίου.

Είναι τιμή που έρχεστε στον Δήμο μας και προσφέρετε όλες αυτές τις υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες δωρεάν. Πραγματικά, όσοι μπουν στο site του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου θα δουν ότι παρέχονται όλες αυτές οι συμβουλές, νομικές, φοροτεχνικές ακόμη και για τη δημιουργία e- shop, δωρεάν και αυτό πρέπει να το φροντίσουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής μας”. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΕΑ, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο πρόσφατο αίτημα του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης για την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο, το οποίο φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί σύντομα, σε συνδυασμό με τα self test. Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. και του Δήμου Κρωπίας είχαν την ευκαιρία, στη διάρκεια της διανομής του υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού, να συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, με κυρίαρχο ζητούμενο όλων να παραμείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης είχε τέλος την ευκαιρία να παρουσιάσει και να ξεναγήσει τον πρόεδρου του ΕΕΑ κ.Χατζηθεοδοσίου στο νέο πολιτιστικό κτίριο (Αναπαλαίωση/ανακατασκευή παραδοσιακού Μεσογείτικου Καμαρόσπιτου) του Δήμου Κρωπίας που θα αποτελέσει σημαντικό σημείο αύξησης της επισκεψιμότητας στο πλαίσιο και ευρύτερων παρεμβάσεων ανάπλασης του κέντρου της πόλης, της κεντρικής λεωφόρου και των κοινοχρήστων χώρων.

Πηγές : Δήμος Κρωπίας, ΕΕΑ, Δ.Τ16_04_2021 και video www.eea.gr , ρεπορτάζ/φωτογραφικό
υλικό www.pitsounicity.gr