Δηλώσεις Δημάρχου Κρωπίας, Περιφερειάρχη Αττικής, προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ

Με τίτλο, «Η γνώση σώζει ζωές», ο Δήμος Κρωπίας Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε, το Σάββατο 13 Mαίου 2023 στο 1 ο Λύκειο Κορωπίου ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών, το οποίο αφορούσε και παρακολούθησαν Εκπαιδευτικοί δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων καθώς και Προπονητές - Γυμναστές των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Κρωπίας που σχετίζονται με νεαρές ηλικίες.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή των Εκπαιδευτικών, Προπονητών και Γυμναστών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες ομάδες πολιτών του Δήμου μας. Το σεμινάριο συντονίστηκε από τον πρόεδρο της Δ.Ε Παιδείας, δημοτικό σύμβουλο και καθηγ., Μάκη (Θωμά)Κιούση ενώ το στήριξαν με τη παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και η Αντιδήμαρχος Βελτίωσης Καθημερινότητας του Πολίτη, Δήμητρα Μιχαιρίνα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε: «Οι γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες είναι κάτι που ίσως πρέπει να κατέχουν όλοι οι πολίτες. Μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ, όμως στην περίπτωση που θα απαιτηθούν είναι ικανές να σώζουν μια ζωή, η οποία μπορεί να είναι κάποιου πολύ κοντινού μας ανθρώπου, είτε οποιουδήποτε άλλου συνανθρώπου μας. Και η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, ότι πιο ιερό πρέπει να διαφυλάξουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για αυτή τη συνεργασία που μας έδωσε μια πρώτη την ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους που σχετίζονται με νεανικό κοινό. Ευελπιστούμε μαζί με τον ΕΔΔΥΠΠΥ να το επαναλάβουμε σε γενικό κοινό του Δήμου μας με τη συμμετοχή και συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας σε αυτό το άκρως χρήσιμο και κρίσιμο πεδίο. Τέλος, ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δ.Ε Παιδείας και της Δ/θμιας Σχολικής Επιτροπής Μάκη (Θωμά) Κιούση για την επιμέλεια και τον συντονισμό του Σεμιναρίου».

Ο Πρόεδρος Δ.Ε Παιδείας κ. Μάκης Κιούσης, δήλωσε: « Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους εκπαιδευτές της Ε.Δ.Ο.Κ για αυτό το πολύ χρήσιμο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών που σκοπό είχε την θωράκιση της Εκπαιδευτικής και Αθλητικής Κοινότητας του Δήμου μας, καθώς και τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν για το σύνολο των δημοτών μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, για το σεμινάριο δήλωσε: «Η εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών από καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ε.Δ.Ο.Κ., για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Ο αριθμός συμμετεχόντων που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και η ανάγκη για γνώση, που μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Κουρή δήλωσε : «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Μια βασική εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την ανθρώπινη ζωή. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνοντας τα σημαντικά αυτά σεμινάρια»