Παραλαβή του πρώτου απορριμματοφόρου και καφέ κάδων συλλογής οργανικών αποβλήτων -Δηλώσεις Δημάρχου Κρωπίας και Περιφερειάρχη Αττικής

Το πρώτο απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων, τους πρώτους 90 καφέ κάδους διαφόρων τύπων συλλογής οργανικών αποβλήτων καθώς και εδαφοβελτιωτικό ανταποδοτικό προϊόν (400τμχ) παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης στο Δήμο Κρωπίας. Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Αδάμ, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚ, δημοτικός σύμβουλος, Σταμάτης Ντούνης, η πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, και στελέχη του τομέα Καθαριότητας-Ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης και συνεργάτες τους. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή και αποτελεί τον πρώτο κύκλο παράδοσης υλικού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής, θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.

Δηλώσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Κρωπίας

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, «Υποδεχόμαστε με χαρά τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους συνεργάτες τους για την παραλαβή ενός σύγχρονου καφέ απορριμματοφόρου, καφέ κάδων ανακύκλωσης καθώς και κομπόστ συσκευασμένο εδαφοβελτιωτικό. Τον ευχαριστούμε για όλο το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, για το μήνυμα της ανακύκλωσης, την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑττικής που είναι πολύ σημαντική για το Δήμο μας. Tον ευχαριστούμε επίσης για την κοινωνική του προσφορά κατά την υγειονομική κρίση. Μας βοήθησε, μας στήριξε με μέσα προστασίας και με διατροφή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για όλα αυτά τον ευχαριστούμε από καρδιάς όλοι, οι αντιδήμαρχοι το δημοτικό συμβούλιο, η κοινωνία του Κορωπίου». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη δήλωσε :«Με χαρά βρίσκομαι σήμερα δίπλα σ΄έναν άξιο αυτοδιοικητικό, τον Δήμαρχο Δ. Κιούση, σ΄έναν από τους πιο οργανωμένους Δήμους της Αττικής που γνωρίζει και έχει διαχειριστεί πολύ καλά ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Παραδίδουμε σήμερα στον Δήμο Κρωπίας ένα απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και το πρόγραμμά μας καθώς για εμάς τα ζητήματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος αποτελούν τη βάση για την ευζωία και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της Αττικής. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ώστε η Περιφέρεια να αφήσει πίσω το κακό παρελθόν και να γίνει υπόδειγμα για όλη τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων».