Του Αντώνη Δεωνά

Με τη συμμετοχή κοντά χιλίων ατόμων, από την Πυροσβεστική, το στρατό, την αστυνομία, το δήμο Κρωπίας, και εθελοντικές ομάδες απ’ όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε με

μεγάλη επιτυχία η μεγαλύτερη άσκηση, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που έχει γίνει στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Αλάνα Σέσι Κορωπίου» και κράτησε έξι ώρες. Εκτυλίχθηκαν τρία σενάρια. Απεγκλωβισμού ατόμων από καταστροφές λόγω μεγάλου σεισμού, από πυρκαγιά με διαρροή υγραερίου, η οποία προκλήθηκε επίσης λόγω σεισμού και εκτροπής από το δρόμο αυτοκινήτου το οποίο τυλίγεται στις φλόγες με εγκλωβισμό τραυματιών.

Το συντονισμό της άσκησης είχαν ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κορωπίου κ. Μιχάλης Χάλαρης και ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης. Σημαντική ήταν η συμβολή όλων, αλλά περισσότερο της ένωσης ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος η οποία είχε την ευθύνη της επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων επέμβασης και διάσωσης.

Στην άσκηση πήραν μέρος και δικοί μας άνθρωποι, ο αρχισυντάκτης του Pitsounicity.gr Κρικόρ Τσακιτζιάν ως παρατηρητής μέλος της ΣΕΔΑΠ, η σύζυγός του Καλλιόπη Γιαννάκου που συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης τραυματιών Ως μέλος κι εκείνη της ΣΕΔΑΠ και ο συντάκτης μας Στέφανος Σιμωτάς ως παρατηρητής και αντιπρόεδρος της ομάδας εθελοντών ΣΕΔΑΠ (Σύνδεσμος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας).