Μία σημαντική συνεργασία του Δήμου Κρωπίας και του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)

ξεκινά στο άμεσο διάστημα, με σκοπό την υποστήριξη και την ενημέρωση των Δημοτών μας για επίκαιρα θέματα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, την ασφαλιστική νομοθεσία, τις εργασιακές σχέσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Το μεταβαλλόμενο τοπίο στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ασφάλιση καθιστά αναγκαία τη λήψη πρωτοβουλιών για δράσεις συμβουλευτικής παρέμβασης και πληροφόρησης των ανέργων και των εργαζομένων, ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων που προσεγγίζει τα 30 έτη, το Ινστιτούτο Εργασίας βρίσκεται στην προνομιακή θέση να μπορεί να σχεδιάζει δράσεις και ενέργειες μέγιστης χρησιμότητας και ποιότητας για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού.

Η συνεργασία αυτή επισημοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στη συνάντηση του Δημάρχου Κρωπίας, κ.Δημητρίου Κιούση και του προέδρου Δ.Ε Παιδείας και συντονιστή του Γραφείου Απασχόλησης του Δήμου Κρωπίας κ. Θωμά Κιούση με την κα Μόνικα Σεργιάννη, επιστημονική συνεργάτη & συντονίστρια του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τον κ. Κωνσταντίνο Γαλάζιο, σύμβουλο Απασχόλησης ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση συγκεκριμενοποιήθηκε το πλαίσιο της διοργάνωσης κοινών δράσεων για την υποστήριξη εργαζομένων και ανέργων δημοτών.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε σχετικά :

«Ξεκινάμε μία γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε που σκοπό έχει την στήριξη και την πληροφόρηση των Δημοτών μας στα προβλήματα που τους απασχολούν και συνδέονται με την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις». Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας, κ.Θωμάς Κιούσης δήλωσε σχετικά : «Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου μας www.apasxolisi-koropi.gr βρίσκεται κοντά στους Δημότες μας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την παροχή υπηρεσιών σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναβαθμίζουμε τη δράση μας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής με ανοικτές εκδηλώσεις και ημερίδες».