Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Κορωπί, ευρεία σύσκεψη 20 εθελοντικών ομάδων της Αττικής, για να οργανωθεί η μεγάλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας που

θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, για τη διαχείριση των συνεπειών ενός μεγάλου σεισμού. Το συντονισμό έχουν, η διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου και ο Δήμος Κρωπίας. Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κορωπί στις 10 Μαρτίου, θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά σενάρια με συμβάντα μεταξύ δασικής και αστικής περιοχής, τα οποία είναι γνωστά στους ειδικούς ως WUI.

Στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο του δήμου Κρωπίας, την ευθύνη του σχεδιασμού είχαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης και ο Διοικητής Π.Υ Κορωπίου κ. Μιχάλης Χάλαρης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποδιοικητή του κ. Δημήτρη Μπατάλη. Ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, εκτός από Διοικητής της Π.Υ Κορωπίου, είναι Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο ΣΕΔΑΠ, Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής – Πάρνηθας, στην οποία Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Συλλόγου είναι ο Στέφανος Σιμωτάς, συνεργάτης του Pitsounicity.gr και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού στο Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Επίσης πήραν μέρος και ο Αρχισυντάκτης του Pitsounicity.gr Κρικόρ Τσακιτζιάν και η σύζυγός του συγγραφέας Καλλιόπη Γιαννάκου επίσης μέλη του ΣΕΔΑΠ, οι οποίοι θα πάρουν μέρος και στην άσκηση.

Κρικόρ Τσακιτζιάν