Στο Αστυνομικό Τμήμα Λαυρίου εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Λαυρεωτικής

που αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε εμπρησμό που προκάλεσε τη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε πως ο αντιδήμαρχος είχε ταυτοποιηθεί ως εμπρηστής και αναζητούνταν στα πλαίσια του αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. τον παρέδωσε στην Πυροσβεστική.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν, από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), οι δράστες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Τρίτη 12 Μαρτίου, σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο. Ο ένας εξ αυτών είναι ο αντιδήμαρχος πρασίνου του δήμου της Λαυρεωτικής.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ενώ εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψης του δράστη του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.  Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται κοντά στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, και η σχολική μονάδα είχε  πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.