Επικίνδυνη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε σε δυο μέτωπα τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.09.2019) στη Νέα Μάκρη. Η φωτιά, έξι ώρες αφού ξεκίνησε, βρίσκεται σε ύφεση αλλά οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα λόγω των

ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη βρίσκεται σε ύφεση δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του νωρίς το πρωί, διευκρινίζοντας ότι η πυρκαγιά παραμένει επικίνδυνη εξαιτίας των ανέμων και καίει συμπαγές δάσος.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 02:17 τα ξημερώματα από την περιοχή Λιβίσι, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ και δέκα λεπτά μετά ξεκίνησε και δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι καθώς το πρώτο μέτωπο της φωτιάς ήταν κοντά σε σπίτια. «Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας. 

Στην περιοχή επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, οχήματα του στρατού και η ΕΛΑΣ. Από τις 06:40 επιστρατεύτηκαν και τα εναέρια μέσα, τα οποία, όπως είπε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν εννέα αεροπλάνα και ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο, υπό την εποπτεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής. 

Και ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης αλλά και ο δήμαρχος Μαραθώνα, άφησε υπόνοιες για εμπρησμό. Όπως είπε, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στη Νέα Μάκρη είναι η έβδομη στην περιοχή μέσα σε εννέα μέρες!