Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν, στην Θεατρική Παράσταση «LEMON»,

την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 9 μ.μ., στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
|Η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ ' ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό|
*Βασισμένο στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco Ένα νεογέννητο αγόρι εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια πάνω στο πιάνο με την ουρά στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης του ατμόπλοιου Βιρτζίνιαν, που ταξίδευε από την Ευρώπη στην Αμερική. Ο μικρός μεγαλώνει και γίνεται ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού. Ένας φίλος του μουσικός, ο τρομπετίστας Τιμ Τούνυ, γράφεται στο υποσυνείδητό του και γίνεται μέρος της ιστορίας του. Τον πλησιάζει με τόλμη, μπαίνει μέσα στο μονόλογό του και τον μετατρέπει σε διάλογο. Η παράσταση, που ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς όπου κι αν παρουσιάζεται, ταξιδεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς (εν πλω σε ferry, σε καρνάγιο, σε λιμενοβραχίονα κα). Το ταλαντούχο ντουέτο της παράστασης, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (1900) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ - τρομπετίστας) χρησιμοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για να αφηγηθούν αυτή την απίστευτη ιστορία. Υποδύονται τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε ο 1900 όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε και τελικά τον σκότωσε. Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση απ’ τη θάλασσα στη στεριά κι απ’ τη στεριά στη θάλασσα συνδυάζοντας το γέλιο με τη συγκίνηση, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή.
Συγγραφέας: Alessandro Baricco
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Διασκευή - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Experimento
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Location scouting - Φωτογραφίες Περιοδείας: Λουκία Μπατσή
Video: Παναγιώτης Αγκαβανάκης
Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς
Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας & Γιώργος Δρίβας
Παραγωγή - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Experimento

Απευθύνουμε κάλεσμα Προσφοράς Τροφίμων και Φαρμάκων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μαρκοπούλου.
Είσοδος Ελεύθερη