Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και θεώρησαν πως τα σπασμένα της κρίσης, που προκάλεσε ο κορωνοϊός, θα τα βγάλουν

στις πλάτες εκείνων που εξ’ ανάγκης θα περάσουν το καλοκαίρι στην Αθήνα, μη μπορώντας, λόγω οικονομικής κρίσης, να πάνε φέτος διακοπές.

Αναφέρομαι στις ακραίες περιπτώσεις που συναντήσαμε στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όπως για παράδειγμα στο Πόρτο Ράφτη.

Με την αβάντα του δήμου, που έκανε τα στραβά μάτια, κάποιοι έριξαν καμιά 500αριά φορτηγά άμμο στη βραχώδη παραλία, αλλοιώνοντας το τοπίο της περιοχής, θέλοντας να κάνουν Μύκονο το Μπίθουλα. Έστησαν και μερικές ξαπλώστρες κρεβάτια για να θυμίζουν κάτι από το διάσημο ammos ή από παραλίες του Ντουμπάι και οι τιμές bye – bye. Από κει που μέχρι πέρσι, πλήρωνες μόνο ό,τι έπινες ή ό,τι έτρωγες, τώρα το μπάνιο σου κοστίζει όσο μια διανυκτέρευση σε τουριστική περιοχή. Χρεώνουν 30 € την ξαπλώστρα, πρώτη θέση παραλία και 15 € τις απλές, θεωρείο στα μετόπισθεν, συν ό,τι φας κι ό,τι πιείς.
Σιγά παιδιά μη δούμε να αναδύεται απ’ το νερό κι ο Ρέμος και να άδει «εις τον αφρό της θάλασσας η αγάπη μου κοιμάται. Παρακαλώ σας κύματα μη μου την εξυπνάτε».
Είδε κι ο δίπλα το κόλπο του πρώτου κι είπε, δεν αμολάω κι εγώ ένα εισιτήριο στις ξαπλώστρες, τώρα μάλιστα που έκλεισε και η παραλία στο Αυλάκι; Να ‘σου κι αυτός 15 € οι ξαπλώστρες από κει που τις είχε τσάμπα.
Βρε λεβέντες, πάτε καλά; Ξέρετε που τα πουλάτε αυτά; Δεν είναι η Ψαρρού της Μυκόνου. Το Πόρτο Ράφτη του Μαρκόπουλου είναι στα Μεσόγεια, που έχουν να δουν αλλοδαπό τουρίστα από την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων που έγιναν στην Αθήνα. Περιμένετε από τον κόσμο που αναμένει το επίδομα των 534 € για να πάει για μπάνιο, να βγάλετε τα σπασμένα της κρίσης;
Είστε καλά; Δεν υπάρχει κάποιος με σώας τας φρένας να σας μαζέψει;
Αναρωτιέμαι σ’ αυτό το δήμο, τι κάνουν οι αρμόδιοι, είναι αραχτοί στις παραλίες της περιοχής τους κι απολαμβάνουν τα χάλια τους ή κι αυτοί πιστεύουν, όπως έλεγε κι ο Ψινάκης για το Μαραθώνα, πως θα γίνουν Μύκονος;