Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :

Το δύσκολο πόστο του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, ανέλαβε ο γνωστός πρωταθλητής και προπονητής Γιάννης Αϊδινιώτης.

Άνθρωπος γεννημένος για τα δύσκολα, δεν κάνει πίσω στις προκλήσεις. Έτσι κι εδώ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου, σήκωσε τα μανίκια και ξεχύθηκε στους δρόμους από τα χαράματα, μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου για να καθαρίσει μια πόλη, που πολλές φορές έγινε θέμα στα δελτία ειδήσεων, για τα βουνά με τα σκουπίδια που την έπνιγαν όλο το καλοκαίρι εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Γιάννης Αϊδινιώτης φύση και θέση άνθρωπος του ομαδικού πνεύματος, απευθύνθηκε σε όμορους δήμους και ζήτησε τη βοήθειά τους, χωρίς καθυστερήσεις και συμπλέγματα. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, όπως λέει ο ίδιος. Τον συνέδραμαν ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, επίσης από τη Σαρωνίδα, από τη Ραφήνα και από άλλες περιοχές. Από το δικό του δήμο, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης του έχει παραχωρήσει από την πρώτη στιγμή ό,τι δυνατότητες είχε ο δήμος σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Ο Γιάννης Αϊδινιώτης, δεν είναι από εκείνους τους τύπους που θα παρίστανε ποτέ τον προϊστάμενο. Είναι από τους άλλους, που γίνονται ένα με τους εργαζόμενους. Γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και εμπνευστές για όλους. Εξ’ άλλου μ’ αυτό το πνεύμα κατάφερε μέχρι σήμερα όλες τις μεγάλες νίκες της αθλητικής του καριέρας, ως πυγμάχος και ως προπονητής. Μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου, μαζεύει και ο ίδιος μπάζα και σκουπίδια. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που είδε το πώς ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του, το αναγνώρισε και τον επευφημεί δημόσια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλημμύρισαν από συγχαρητήρια και κολακευτικά σχόλια για το έργο που κάνει και τον τρόπο που διαχειρίζεται αυτό το μεγάλο πρόβλημα του δήμου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη. Αυτό και μόνο αρκεί, για να γίνει το κίνητρο του Γιάννη Αϊδινιώτη, για ακόμα πιο σκληρή δουλειά.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, άνθρωπος οξυδερκής και διορατικός, φαίνεται πως στο πρόσωπο του Γιάννη Αϊδινιώτη, διέβλεψε τον κατάλληλο άνθρωπο, για το πιο δύσκολο πόστο του δήμου. Φυσικά μαζί με την καθαριότητα, του έχει αναθέσει και την πολιτική προστασία. Ένα άλλο δύσκολο και πολύ σημαντικό πόστο.

Ο δημαρχος ξέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει ο Γιάννης Αϊδινιώτης κι εκεί, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Εξ’ άλλου ό,τι καλό γίνει στο δήμο του, θα πιστωθεί και στον ίδιο η επιτυχία.