ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΡΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΘΕΡΜΕΣ» ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού το τελευταίο 24ωρο έχουν επέμβει εγκαίρως σε τρία σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών που ξεκίνησαν από εστίες καύσης προϊόντων κλαδέματος.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ MEXΡI ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ενημερώνει τους πολίτες πως μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου απαγορεύεται αυστηρά η καύση κλαδιών, μπάρμπεκιου και «θερμές» εργασίες με χρήση τροχού, ηλεκτροκόλλησης.

Οι προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη σταδιακή ενίσχυση των ανέμων μέχρι 7 μποφόρ θέτουν σε Πορτοκαλί Συναγερμό (Orange Code) την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ωρωπού.
Mε βάση τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα υπάρχουν θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ισχυροί άνεμοι. Από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου θα ενισχυθούν, στραφούν ΒΑ 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Παρότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει 1 Μαΐου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού θα εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Μετά τις οδηγίες που έχει λάβει απαγορεύει την καύση προϊόντων κλαδέματος για όσο διάστημα είναι σε ισχύ οι σχετικές οδηγίες και οι προγνώσεις της Ε.Μ.Υ.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες για ανεξέλεγκτη εξάπλωση πυρκαγιών και χρειάζεται συμμετοχή και συμμόρφωση όλων για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.