Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Καπανδριτίου και Ωρωπού

Εν μέσω της καραντίνας λόγω της πανδημίας του covid-19 ο Δήμος Ωρωπού συμπαραστέκεται στις δύο δομές υγείας του Δήμου και καταγράφει τις λειτουργικές  ανάγκες και τις ελλείψεις έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συναντήθηκε με την  Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου Βερενίκη Ρούλη και τον Διευθυντή Γενικό Ιατρό του Τοπικού Ιατρείου Ωρωπού Αντώνη Μοναστηριώτη για τα ζητήματα των δύο Μονάδων Υγείας του Δήμου.

 

Ο δήμαρχος Ωρωπού όντας ενήμερος για τις άμεσες ανάγκες, κατέγραψε και επίσημα τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και σε υγειονομικό υλικό και δεσμεύτηκε να συμβάλλει ώστε να δοθούν λύσεις στο μέτρο του δυνατού.  

 

Δεσμεύτηκε να καλύψει άμεσα ο Δήμος το υγειονομικό υλικό που είναι απαραίτητο για την λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας τα οποία εν μέσω της πανδημίας πρωτοστατούν στις άμεσες ιατρικές βοήθειες των πολιτών.

 

Παράλληλα ενημέρωσε τους υπευθύνους των Κέντρων υγείας πως θα θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών το ζήτημα της στελέχωσης των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου Ωρωπού με επιστημονικό προσωπικό.

 
«Οι συνάδελφοι μου εξέφρασαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους οποίους κατά το παρελθόν βίωσα ως διευθυντής του Ιατρείου Ωρωπού. Νιώθω υποχρέωση έναντι των πολιτών και των συναδέλφων να δοθούν άμεσα οι κατάλληλες λύσεις για την καλύτερη λειτουργία των υγειονομικών υποδομών του Δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.