Την κλοπή ενός…. «χρυσού» χρηματοκιβωτίου από γνωστή αλυσίδα φούρνων στην Παλλήνη,

που περιείχε χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις -120.000- ευρώ, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής οι οποίοι συνέλαβαν τρία άτομα. Η εισβολή των δραστών είχε γίνει στις 13 Ιουλίου και σύμφωνα με την αστυνομία, «οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη δομή, ενώ είχαν εκπονήσει και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, οδηγός, τσιλιαδόρος». Από την μελέτη των βίντεο της επιχείρησης, εσωτερικά και εξωτερικά, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ένας με τη βοήθεια του άλλου, αναρριχήθηκαν στο παράθυρο που οδηγεί στο γραφείο όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, και αφού ερεύνησαν το χώρο το εντόπισαν. Την ίδια ώρα, οι άλλοι δυο δράστες κινούνταν με αυτοκίνητο κοντά στην επιχείρηση και όταν ήταν έτοιμοι πλησίασαν ώστε να φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο και να εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και κυρίως να τους ταυτοποιήσουν καθώς την ημέρα που άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο είχαν «προμηθευτεί κατάλληλα ρούχα, κουκούλες, περιλαίμια, γάντια και μάσκες, ενώ κατά την τέλεση της κλοπής λειτούργησαν με τρόπο ώστε να είναι δυσχερής η χαρτογράφηση της δομής της ομάδας καθώς και η διασύνδεση μεταξύ των μελών της».

Σήμερα το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., και συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • «επιχειρησιακό» όχημα,
  • -970- ευρώ,
  • -10- κινητά τηλέφωνα,
  • ρολόι και κοσμήματα (βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδα λαιμού, κολιέ) και
  • φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις και την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας, συνεχίζεται.