Του Αντ. Δεωνά :

«Νέα καταγγελία πολιτών για καύση σκουπιδιών στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων» (PHOTOS)

Πάντα «πρωτοπόρος» ο π. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και νυν Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε γιατί δεν θέλει ΧΥΤΥ, ή, μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στον Δήμο του και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι υπέρ της ανοιχτής καύσης σκουπιδιών και το δείχνει με όλους τους τρόπους, άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που ασχολούνται με την διαχείριση απορριμμάτων.

Αυτό πιστεύει, αυτό βολεύει και αυτό εφαρμόζει στην πράξη ο π. Αντιπεριφερειάρχης, αψηφώντας τις δηλώσεις και τις εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αλλά και τις συνεχείς καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που υποφέρουν από την καύση σκουπιδιών στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων. Οι κάτοικοι στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας και από τις απαντήσεις του κ. Φιλίππου, φαίνεται καθαρά ότι τους δουλεύει κανονικά αφού τους υπογράφει ότι το θέμα έχει επιλυθεί, ενώ απτόητος ο Δήμος Σαρωνικού συνεχίζει και καίει τα σκουπίδια ακόμα και σήμερα!

Φθηνή και ανέξοδη λύση η ανοιχτή καύση σκουπιδιών. Πηγαίνουν τα σκουπίδια εκεί, εν συνεχεία τα σκεπάζουν με μπάζα και αν ζορίσει η κατάσταση μπαίνει και φωτιά.

Έτσι έγινε και προχθές το βράδυ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πνίγηκαν άλλη μια φορά από τους καπνούς των καμένων σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Καλυβίων. Όσο καταγγέλλουν οι κάτοικοι και όσο δηλώνει ο Περιφερειάρχης ότι θα παρθούν μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο ο Δήμαρχος και π. Αντιπεριφερειάρχης τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων και συνεχίζει το καταστροφικό έργο για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

*Τελικά...υπάρχουν νόμοι σ' αυτή την χώρα; 

*Υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν οι νόμοι, για αυτούς που παίζουν με το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών;

*Μήπως κατά βάθος...«επικροτούμε» την ανοιχτή καύση απορριμμάτων και «επιβραβεύουμε» αυτούς που την εφαρμόζουν;

Κατά τα άλλα, «έσταξε η ουρά του γαϊδάρου» με το ΧΥΤΥ Γραμματικού και ξεσηκώθηκαν όλοι...

                          

                              Η τελευταία καταγγελία των κατοίκων προς τον Δήμο Κρωπίας 18/10/2019

                             Η πρώτη καταγγελία προς τον Δήμο Κρωπίας 1/10/2019

                             Το υπόμνημα στο Δήμο Σαρωνικού 19/9/2019

                              Η απάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού 23/9/2019 που όπως αποδείχτηκε τους κορόιδευε