Όπως πάντα καινοτόμος και με ιδέες που εκ του αποτελέσματος, τον καθιστούν πρωτοπόρο Δήμαρχο στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο λόγος για τον Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που για άλλη μια φορά μας εξέπληξε λέγοντας ότι, θα παρακολουθεί συστηματικά έναν - έναν κάδο ξεχωριστά, για το πως «συμπεριφέρεται» κλπ, κάτι σαν «Big Brother» των κάδων απορριμμάτων θα λεγαμε εμείς. Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων, που θα «μιλάει» και θα δίνει καθημερινή αναφορά σε τι κατάσταση είναι οι κάδοι και τι φορτίο έχουν. Συναντήσαμε τον κ. Κωνσταντέλλο στο Δημαρχείο όπου μας εξήγησε με «δυο» λόγια τι είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Γρ. Κωνσταντέλλος : Αυτή την στιγμή ο Δήμος  Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ξεκινάει ένα πρόγραμμα με σκοπό να τοποθετηθούν αισθητήρες ογκομέτρησης σε όλους τους κάδους, καφέ  και μπλε με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό να δημοπρατείται την άλλη βδομάδα. Το πρόγραμμα λέγεται «Smart Waste Management» (Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων) και είναι συμφωνία πλαίσιο για 6.000 αισθητήρες ογκομετρικούς, οι οποίοι θα μας δίνουν τον όγκο που έχει ο κάθε κάδος, την θερμοκρασία, την στάση (αν έχει πέσει κάτω), αν είναι ανοιχτό το καπάκι και γενικά, θα μας δίνει όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικά, κατευθείαν σε όλο το δίκτυο κάδων της πόλης. Αυτό το σύστημα κάθε απόγευμα, θα μας βγάζει τις μοναδικές αποδοτικότερες διαδρομές απορριμματοφόρων, ούτως ώστε να μην σταματάμε και κάνουμε μηχανική αποκομιδή σε κάδους οι οποίοι είναι κάτω από το 60% χάνοντας χρόνο. Οπότε, περιμένουμε οτιδήποτε είναι πάνω από 60% και μόνο αυτό το σύστημα, μας «λέει» πότε να πάμε να τον αδειάσουμε. Το σίγουρο είναι, ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουμε τοποθετήσει αισθητήρες σε 1.000 από τους 6.000 κάδους.