Το ραντεβού της επόμενης Τετάρτης 10 Μαρτίου στις 18:00, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας

Ημέρας της Γυναίκας που είναι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σας καλεί να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία, ο διακεκριμένος ομιλητής Κύριος Δημήτρης Παρσάνογλου, θα μας ενημερώσει πλήρως για το πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία αποτελεί επέτειο της εξέγερσης των υφαντριών στη Νέα Υόρκη το 1857, οι οποίες διεκδικούσαν ίσους όρους εργασίας με τους άνδρες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Χαιρετισμός:  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

                      Κατερίνα Σταμπέλου, Δημοτική Σύμβουλος - Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ομιλητές:       

Μαρία Φουρναράκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

«Ο ρόλος της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δημήτρης Παρσάνογλου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΣΠΑ), παράλληλα εργάζεται ως κύριος ερευνητής στο Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ είναι και Εμπειρογνώμονας της Επιτροπής Ισότητας Φύλων της ΚΕΔΕ.

«Ο μετασχηματισμός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στην πορεία του χρόνου»

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα δοθεί ο λόγος στο κοινό για ερωτήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής στο:

https://lu.ma/imeratisgynaikas

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παράλληλα, για όσους δεν μπορέσουν να συμμετέχουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζωντανά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Facebook: www.facebook.com/dimosvvv

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOI1mGmL35xQSeXGVBvOXjw

Webtv Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένηςwww.vvv.gov.gr/webtv

Η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6:00 μ.μ. Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων εδώ: https://lu.ma/rantevoumetodimo