Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου για την διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης είναι συγκλονιστική και ήδη έχει αποσταλεί το πρώτο φορτηγό για την ανακούφιση των πληγέντων της βόρειας Εύβοιας. Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες στις πληγείσες περιοχές, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η δράση, μέχρι να υπάρξει ενημέρωση από τους υπευθύνους πως οι ανάγκες έχουν καλυφθεί πλήρως. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιείται στο ισόγειο του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), στο χώρο υποδοχής πολιτών (φουαγιέ) και θα είναι σε εξέλιξη καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00. Παρακαλούνται όσοι προτίθεται να συμμετάσχουν στη δράση, να προτιμήσουν τα παρακάτω είδη που έχουν ζητηθεί από τους συντονιστές:

Είδη ρουχισμού: Ζακέτες, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά ρούχα σε καλή κατάσταση.

Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα όπως κονσέρβες όλων των ειδών), μπάρες δημητριακών, εμφιαλωμένα νερά όλων των μεγεθών συσκευασίας, πορτοκαλάδες λεμονάδες, ισοτονικά, γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως και τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για ιπποειδή κ.λ.π.).

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί κουζίνας και υγείας, αντισηπτικά όλων των ειδών και μεγεθών, προστατευτικές μάσκες προσώπου, γάζες και πλαστικούς επιδέσμους, πετσέτες προσώπου.

Φάρμακα: Αναλγητικά και αντιπυρετικά ευρέως φάσματος όπως depon, Panadol κ.α., betadine, παιδικά σιρόπια αντιισταμινικές αλοιφές, αλοιφές για εγκαύματα, φυσιολογικό ορό, οφθαλμολογικά κολλύρια).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 15888. Σε περίπτωση κάλυψης των αναγκών και αναστολής της δράσης, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.