Με αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η πρώτη φάση των εργαστηρίων β' κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης 

Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στην περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικά εργαστήρια που απευθύνονταν τόσο σε start up επιχειρήσεις όσο και σε υφιστάμενους επιχειρηματίες της περιοχής του Δήμου μας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια για:

- Θέματα νομικού πλαισίου: διαδικασίες σύστασης εταιρειών, τα θέματα καταχώρησης βιομηχανικής ιδιοκτησίας και πνευματικών δικαιωμάτων, συμβάσεις εμπιστευτικότητας

- Θέματα λογιστικού και φορολογικού πλαισίου.

- Βασικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού πλάνου, (Ανάλυση αγοράς, αξία επιχειρηματικής ιδέας, τιμολογιακή πολιτική, έσοδα – τρόποι είσπραξης, Business model, χρήση χρηματοδότησης).

- Θέματα Μάρκετινγκ, τεχνικές πωλήσεων και σύγχρονους τρόπους προώθησης μέσω διαδικτύου.

- Ευκαιρίες χρηματοδότησης και τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η προετοιμασία αναζήτησης χρηματοδότησης από funds, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή άλλους φορείς.

   Οι παλαιότεροι επιχειρηματίες που παρακολούθησαν τα εργαστήρια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της αγοράς, να γνωρίσουν τους startupers του προγράμματος και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους.

   Οι start up επιχειρήσεις έχοντας λάβει σημαντικές γνώσεις έχουν ήδη εξελίξει τις ιδέες τους, θα συνεχίσουν με τα εργαστήρια συμβουλευτικής με στόχο να τις παρουσιάσουν ολοκληρωμένα και να διαγωνιστούν για τα βραβεία του τέλους του Προγράμματος, την άνοιξη του 2020.

Πληροφορίες:

Γραφείο Απασχόλησης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Prisma Consulting: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..