Ξεκίνησε η πρώτη κατεδάφιση ενός εκ των 13 κτιρίων που κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα μετά τους σεισμούς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας ανακοίνωσε πως οι άδεις κατεδάφισης των πρώτων 13 κτιρίων έχουν ήδη προχωρήσει και οι πρώτες έχουν εκδοθεί.  Το πρώτο κτίριο που κατεδαφίζεται σήμερα, 5 Αυγούστου του 2019, βρίσκεται στους Αμπελόκηπους στη συμβολή των οδών Μηλοποτάμου και Δαβάκη.

Το κτίριο αυτό θα δοθεί ως κοινόχρηστος χώρος στους κατοίκους της περιοχής, αφού περιφραχθεί και καθαριστεί. Στην συνέχεια της λίστας είναι ένα κτίριο στα Πετράλωνα και ένα στην οδό Επικλέους. Υπό εξέταση, ωστόσο, βρίσκονται και άλλα κτίρια που έχουν κριθεί επικίνδυνα ώστε να προχωρήσουν και να μπουν και αυτά στη  λίστα προς κατεδάφιση.

Σύμφωνα, με τις δηλώσεις του δημάρχου, στην περίπτωση που κάποιο κτίριο έχει ιδιοκτήτη τότε εκείνος είναι αρμόδιος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατεδάφισή του, συνεπώς «η χρέωση θα γίνει στους ιδιοκτήτες». Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Οι άδειες κατεδάφισης για τα επόμενα κτίρια της λίστας των πρώτων 13 αναμένονται να εκδοθούν μετά τις 15 Αυγούστου. Όπως, επιβεβαίωσε και ο κ. Μπρούλιας κανένα από τα κτίρια προς κατεδάφιση δεν είναι διατηρητέο.