Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου,

για την ηλεκτρονική έκδοση της Βεβαιώσεων Περί Μη Οφειλής ΤΑΠ, απ' ευθείας από τους Συμβολαιογράφους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο που θα οδηγήσει στην απλούστευση των σχετικών παρεχόμενων από τον Δήμο υπηρεσίων και το τέλος της ταλαιπωρίας του πολίτη σε χρονοβόρες διαδικασίες.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο.
Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας και ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ρούσκας, παρουσία της Αντιδημάρχου Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, κ. Νέλλης Παπαχελά, του Γενικού Γραμματέα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Χαλκίδη και του κ Τμηματάρχη Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ του Δήμου Αθηναιών Δημήτρη Μπαγλαούρα. (Θερμές ευχαριστίες!)
Επιδίωξη της συμφωνίας είναι η υιοθέτηση ενός διαφορετικού, πιο αποτελεσματικού από τον ισχύοντα, τρόπου έκδοσης και λήψης της σχετικής βεβαίωσης του αρ. 24 παρ. 18 Ν.2130/1993 προκειμένου να διευκολυνθούν όλα τα μέρη, να γίνουν ταχύτερες και απλούστερες οι διαδικασίες έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης και να εξομαλυνθεί η διαδικασία ώστε να καταστεί η μεταβίβαση ακινήτου ευχερέστερη.
Σημειώνεται ότι το 2018 εκδόθηκαν από το Δήμο Αθηναίων περίπου 20.000 πιστοποιητικά, ενώ το 2019 μέχρι τέλος Ιουλίου, περίπου 14.200, αυθημερόν στην πλειοψηφία τους, αλλά με πολύωρη αναμονή των δημοτών.