Γ. Πατούλης: «Με χρηματοδοτικά προγράμματα στηρίζουμε έμπρακτα τους δήμους

με στόχο καλύτερες υποδομές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Η πορεία υλοποίησης έργων υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καισαριανής, τα οποία χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Χρ. Βοσκόπουλο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλου.

Κατά τη συζήτηση, επικαιροποιήθηκαν οι χρόνοι περάτωσης των έργων που ήδη υλοποιούνται, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες για την ένταξη και νέων έργων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, όπως η δημιουργία κτηριακών υποδομών για την λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, αλλά και η ανάπλαση του χώρου του Σκοπευτηρίου. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Καισαριανής, προϋπολογισμού 914.000 ευρώ, καθώς επίσης και το μεγάλο έργο για την ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων, αλλά και τη συνολική ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Θεολόγου, προϋπολογισμού 715.434.00 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής, με όλες τις δυνάμεις της και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων και των πόρων της, βρίσκεται δίπλα στους Δήμους για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, να αποδώσουμε στους πολίτες, εκείνα τα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας για τις ζωές και τις περιουσίες τους. Παράλληλα, όμως, προστατεύουμε το περιβάλλον, με παρεμβάσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με πολλαπλό ενεργειακό όφελος».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Καισαριανής και που έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στις βασικές υποδομές της περιοχής όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων.