Νέο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Καισαριανής και εντάσσεται στη συνολική προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ήδη έχουν προστεθεί μία νέα σκούπα - σάρωθρο, ένας νέος εκσκαφέας (JCB), ένα μηχανικό κλαδοφάγο και ένα χλοοκοπτικό ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει τις εργασίες περισυλλογής και ένα νέο ανατρεπόμενο φορτηγό. Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καισαριανής τονίζει πως «έπειτα από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια ενισχύεται και ανανεώνεται σημαντικά ο στόλος οχημάτων του δήμου, βελτιώνοντας τις δυνατότητες αποκομιδής και διαχείρισης, καθώς και τις συνθήκες ασφάλειας του εργαζόμενου προσωπικού της Υπηρεσίας. Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η συστηματική ετήσια ανανέωση των κάδων απορριμμάτων του δήμου (πράσινοι και μπλε) που με την προγραμματισμένη προμήθεια για το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια θα έχει ανανεώσει τα 2/3 του συνόλου που είναι τοποθετημένοι στην πόλη μας. Εξαντλώντας τις δυνατότητες του δήμου μας για τη βελτίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας απαιτούμε ταυτόχρονα την άμεση κρατική χρηματοδότηση της διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων που είναι απαραίτητη για τη συνολική αναβάθμιση της αποκομιδής, του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καισαριανής έχει ήδη από το 2015 διαμορφώσει, καταθέσει και ψηφίσει ολοκληρωμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) αλλά και πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα περισυλλογής βιοαποβλήτων, που έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί αμφότερα, αλλά παραμένουν "παγωμένα" με ακέραια την ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Ενώ την ίδια ώρα ο ΕΣΔΝΑ προχωρά σε αύξηση της παρακράτησης και έχει προαναγγείλει την επιβολή τέλους ταφής στους δήμους, εκτοξεύοντας τα ανταποδοτικά και το τοπικό χαράτσωμα. Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Καισαριανής, ενάντια στην απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και της καθημερινής προσφοράς των εργαζομένων. Κόντρα στην αντιδραστική θέση για ιδιωτικοποίηση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».