Αγαπημένοι μου Φίλοι, τους τελευταίους μήνες καθημερινά, στις συζητήσεις μας, στις επαφές μας, η συνηθισμένη σας (μάλλον εύλογη) ερώτηση ήταν τι θα κάνω

στις επερχόμενες εκλογές, που θα είμαι υποψήφιος, και με ποιόν! Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκαθαρίσω τις προθέσεις μου και να σας καταθέσω τις σκέψεις μου, αναγκαστικά δημόσια, μια και δημόσια ήταν όλα αυτά τα 24 χρόνια η καθημερινή μου πορεία και προσπάθεια τόσο στον Α βαθμό , όσο και στον Β βαθμό της Αυτοδιοίκησης!

Στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ΔΕΝ προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος για καμία από τις θέσεις ευθύνης που χρόνια τώρα υπηρετούσα και υπηρετώ!

Η απόφαση μου αυτή ήταν ειλημμένη από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση το απαράδεκτο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, που ουσιαστικά θεσπίζοντας την απλή αναλογική καταδικάζει τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας στην απόλυτη ακυβερνησία και στο διοικητικό και λειτουργικό χάος και τέλμα, εις βάρος των ίδιων των πολιτών!

Ένας Νόμος-έκτρωμα που με πρόσχημα την δήθεν ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών και συνεννόησης (η διάθεση για συνεργασία ή συνεννόηση δεν επιβάλλεται , είναι επιλογή συνειδητή, τρόπος ζωής, για τους πραγματικούς αυτοδιοικητικούς), ουσιαστικά μεταβάλλει τους ΟΤΑ της χώρας σε πεδία εκβιασμών, συμβιβασμών, αδιαφανών (κάτω από το τραπέζι και σε σκοτεινά δωμάτια) συμφωνιών και τους Δημάρχους της χώρας σε "τροχονόμους" συμφερόντων και "γητευτές" υπερφίαλων και μωροφιλόδοξων παραγοντίσκων που ψάχνουν να βρουν χώρο προκειμένου να καταξιωθούν κοινωνικά (στην καλύτερη περίπτωση), να υπηρετήσουν δικά τους ή και άλλων επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα, να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές και μόνο στρατηγικές τους!

Ένας Νόμος που επιβάλλεται να ανατραπεί το ταχύτερο δυνατόν, ένας Νόμος μιας κυβέρνηση αδίστακτων που στο βωμό των μικροκομματικών τους προτεραιοτήτων και των ιδεοληπτικών εμμονικών τους συνδρόμων, δεν διστάζουν να διαλύσουν και να καταδικάσουν στην απόλυτη ακυβερνησία τις τοπικές κοινωνίες, τους ΟΤΑ Α και Β βαθμου της χώρας!

Μια κυβέρνηση που επιβάλλεται να φύγει άμεσα μια και σε κάθε επίπεδο της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας προσπαθεί να ισοπεδώσει αξίες και αρχές, προσπαθεί υπηρετώντας τις ιδεοληψίες της και μόνο, να φέρει την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, να φτωχοποιήσει κάθε τι το παραγωγικό, να αποδιοργανώσει και να ευνουχίσει κάθε τι το δημιουργικό!

Μια κυβέρνηση που απροκάλυπτα εμπαίζει τον ελληνικό λαό, που δεν διστάζει με τις πιο γκαιμπελίστικες μορφές προπαγάνδας να συκοφαντήσει, να παραπλανήσει, να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο!

Μια κυβέρνηση που με τα σάπια προϊόντα του χθες, καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά, ευαγγελίζεται δήθεν την Ελλάδα του Αύριο, που απειλεί, προσβάλλει, εγκληματεί κατά της προοπτικής της χώρας και της πραγματικής ανάγκης να τραβήξουμε μπροστά και μόνο μπροστά!

Και απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση επιβάλλεται η συστράτευση όλων μας! Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση νοιώθω την ανάγκη να συμβάλλω και εγώ, με την όποια εμπειρία και τις όποιες γνώσεις μου στην καθολική ανατροπή της, στην ολοκληρωτική ήττα όλων όσων πρεσβεύει και απροκάλυπτα προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει!

Όλα αυτές τις δεκαετίες, από τα όμορφα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, αλλά και κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών μου καθηκόντων, τόσο ως Δήμαρχος , όσο και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, και μέχρι σήμερα επέλεξα να δίνω την μάχη μου από πολλά διαφορετικά μετερίζια αποφεύγοντας την διεκδίκηση παράλληλων (ειδικά κομματικών θέσεων), μια και βαθιά πίστευα και πιστεύω ότι η όποια ενασχόλησή μας με τα κοινά πρέπει να συνοδεύεται από το μέτρο, την συλλογική ευθύνη αλλά και το διαρκές στοίχημα της ανανέωσης σε όλη την ιεραρχία των συλλογικών οργάνων της ΝΔ.

Πίστευα και πιστεύω βαθιά, ότι στην πολιτική, αξία έχει η δύναμη της ομάδας, και η συλλογική ευθύνη και όχι η οποιαδήποτε λογική αυτοπροσδιορισμών και προσωπικών στρατηγικών! Για αυτό και ως αιρετός, δεν διεκδίκησα την οποιαδήποτε παράλληλη κομματική ή άλλη ευθύνη, αφήνοντας πάντα χώρο σε νέους με διάθεση αλλά και παλαιούς έμπειρους συναγωνιστές να κάνουν τα δικά τους βήματα, και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην πορεία της μεγάλης μας παράταξης!

Σήμερα, μετά από 24 χρόνια επιτελικής ευθύνης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, νομίζω ότι ο κύκλος μου ως αιρετός αυτοδιοικητικός έχει κλείσει, και μετά από 8 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος, 12 χρόνια ως Δήμαρχος (σε μια εξαιρετικά δύσκολη γειτονιά, όπως αυτή του Βύρωνα) και 4 χρόνια ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, νοιώθω έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για συστράτευση εν όψη των δύσκολων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019!

Με αυτή μου την σκέψη και κάνοντας το πρώτο μου βήμα (μετά τα όμορφα και μαχητικά χρόνια της ΟΝΝΕΔ) στην ενεργό κεντρική πολιτική σκηνή, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για μέλος της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που θα εκλεγεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο 12ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινάει αύριο!

Η εμπιστοσύνη των φίλων σύνεδρων και διαχρονικών συναγωνιστών, θα είναι για μένα μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη, πόσο μάλλον που όλοι εσείς που χρονιά τώρα συνεργαζόμαστε και παραμένουμε σε διαρκή επαφή, γνωρίζετε ότι στην ζωή μου μέχρι σήμερα έχω μάθει να δουλεύω σκληρά για να τιμώ και να δικαιώνω τους ανθρώπους που με έχουν κατά καιρούς εμπιστευθεί! Και αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή μου όλα αυτά τα χρόνια!

Με αυτές τις σκέψεις προσδοκώ στην δική τους στήριξη και βοήθεια , εμπιστευόμενοι ΕΝΑΝ από τους πολλούς σταυρούς επιλογής τους στην υποψηφιότητά μου για μέλος της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Από τις δύσκολες λοιπόν μάχες της ΟΝΝΕΔ, στα βαθιά νερά της αυτοδιοίκησης και τώρα μαζί για την μεγάλη ανατροπή! #Ελλάδα_μπορούμε