Το έργο που υλοποιήθηκε στη διάρκεια της θητεία της, καθώς και τους υποψήφιους της παράταξής της παρουσίασε η δήμαρχος Ζωγράφου,

Τίνα Καφατσάκη, σε εκδήλωση, που έγινε παρουσία και πολλών υπουργών, στον πολυχώρο ΑΛΕΚΑ, την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου Η δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην εντατική και μεθοδευμένη δουλειά που απαιτήθηκε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά της και η οποία βασίστηκε στην εντιμότητα, τη συνέπεια, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Η κα Τίνα Καφατσάκη επεσήμανε χαρακτηριστικά «Θεωρούμε ότι υλοποιήσαμε πολλά σημαντικά έργα υποδομών και αναπτύξαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω μνημονίων, οικονομική συγκυρία στη χώρα, τα μεγάλα και διαχρονικά άλυτα προβλήματα και τον υποστελεχωμένο μηχανισμό του δήμου μας. Παρουσιάζουμε σήμερα τον απολογισμό μας σε όλους τους τομείς με το κεφάλι ψηλά! Γιατί το αποτύπωμά μας στην πόλη είναι θετικό. Γιατί καταφέραμε να κάνουμε ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑ». Στη διάρκεια της ομιλίας της, έθεσε βασικούς προγραμματικούς στόχους, για την επόμενη τετραετία, όπως:

- Δημιουργία ενός ενιαίου πάρκου πρασίνου και αναψυχής 25 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης, από τη Βίλα Ζωγράφου μέχρι την πλ. Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια).

- Δημιουργία του πάρκου Ιλισίων στο νέο τέρμα και στην αξιοποίηση του κτιρίου Ποταμίτη.

- Ανανέωση του εξαιρετικά γερασμένου μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας και στην τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε κρίσιμα σημεία της πόλης, αλλά και στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών led σε όλη την πόλη.

- Δημιουργία δύο νέων κτιρίων παιδικών σταθμών, πέντε νέων παιδικών χαρών , στην αναβάθμιση τριών ακόμη αθλητικών υποδομών και στην εφαρμογή Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας, με πεζοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κλείνοντας την ομιλία της, ζήτησε καθαρή εντολή, στις εκλογές του Μαΐου 2019, για την ολοκλήρωση του πλούσιου έργου που είναι σε εξέλιξη. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς της πόλης, παλαιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πολιτών. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η αν. υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Ξυδάκης, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων & πρώην υπουργός Νάσος Ηλιόπουλος.