Γ. Πατούλης: « Είναι ανάγκη να αναδειχθεί η υπεραξία της Αττικής μας. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε μία νέα ουσιαστική Aρχή με

πράξεις και όχι με λόγια»
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, μετέβη στο Δήμο Ζωγράφου.
Ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, παρουσία δημοτικών συμβούλων, με τη Δήμαρχο της πόλης Τίνα Καφατσάκη με την οποία και συζήτησε για τα βασικά ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος αλλά και για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να διευρυνθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Η Δήμαρχος Ζωγράφου εστίασε στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής των σταθμών του μετρό με στόχο και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης αλλά και την εξυπηρέτηση των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και στην κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, εκατέρωθεν της Κατεχάκη, ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα το οποίο, όπως ανέφερε, θα είναι σημείο αναφοράς για την πολιτιστική και τουριστική επανεκκίνηση της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημάνθηκε, συζητείται η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης για την υλοποίηση του έργου στην έκταση που τώρα φιλοξενείται το Badmington κολυμβητήριο και λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής στο φορέα εκπροσώπων και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης καθώς, όπως ανέφερε, πρόκειται για μία παρέμβαση απόλυτα συνυφασμένη με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
«Αναγνωρίζουμε την προτεραιότητα υλοποίησης Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Η Αττική δυστυχώς υστερεί σημαντικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές περιφέρειες σε χώρους αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού, πρασίνου και ευεξίας. Στο κέντρο της πόλης αυτό το έργο είναι απαραίτητο ειδικά αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι το Πεδίο του Άρεως  που θα μπορούσε να είναι πνεύμονας πρασίνου, είναι σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Θα το στηρίξουμε με  όσα μέσα διαθέτουμε», τόνισε.
Επιπρόσθετα η κα Καφατσάκη έθεσε το θέμα της δημιουργίας κεντρικής πλατείας στην πόλη η οποία  λείπει σήμερα καθώς και την ανάγκη  να μεταφερθεί το στρατόπεδο Ζορμπά προκειμένου η έκταση να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής των κατοίκων.
Κατά τη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα ζήτημα που απασχολεί συνολικά την Αττική και για το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, δεν υπάρχει το παραμικρό χρονικό περιθώριο για χάσιμο.
Σε αυτό το σημείο επισήμανε πως θέματα όπως είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η διαχείριση των όμβριων υδάτων αλλά και οι αναπλάσεις μέσα από έργα υποδομής θα είναι αντικείμενο επεξεργασίας μία συντονιστικής επιτροπής με  εκπροσώπους της Περιφέρειας και των 66 Δήμων της Αττικής, με στόχο να δίνονται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.
Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Ζωγράφου καθώς και το Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό για τις συνθήκες λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
«Για να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς πρέπει πρώτα να νιώθουν ασφαλείς οι αστυνομικοί»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
Όπως ενημερώθηκε και σε αυτό το τμήμα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα αλλά  και εξοπλισμού του προσωπικού.
Σε δηλώσεις του τόνισε:
«Η εικόνα αφυδάτωσης στα Αστυνομικά  τμήματα της Αττικής είναι πλέον γενικευμένη. Το προσωπικό της Αστυνομίας αξίζει τα συγχαρητήρια μας γιατί με ελάχιστα εργαλεία και κυρίως με το φιλότιμο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών. Για να παρέχουν όμως υψηλές υπηρεσίες ασφάλειας, πρέπει πρώτα οι ίδιοι αστυνομικοί να νιώθουν ασφαλείς.
Για εμάς το ζήτημα της προστασίας των πολιτών είναι προτεραιότητα. Θα επενδύσουμε, μέσω ειδικών προγραμμάτων, στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων όλης της Αττικής. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε μία νέα ουσιαστική Aρχή με πράξεις και όχι με λόγια».