Αλλαγή σκηνικού υπήρξε την Παρασκευή στη Super League και συγκεκριμένα

στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον συνεταιρισμό. Για τη συγκεκριμένη θέση ως γνωστόν έπαιζε μόνος του… μπάλα ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Το αφεντικό της Λαμίας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο τα πάντα άλλαξα στο 90’. Κι αυτό γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Η αιφνιδιαστική υποψηφιότητα του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού άλλαξε τις ισορροπίες και τα σχέδια που είχαν καταστρωθεί εντός συνεταιρισμού, για το πώς θα κινηθούν στα φλέγοντα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως γνωστόν ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απέσυρε την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή, μετά τη σφήνα του Μαρινάκη και ο μεγαλομέτοχος των πρωταθλητών Ελλάδας όντας ο μοναδικός υποψήφιος και επέστρεψε στην προεδρία της Super League μετά από 12 χρόνια. Εν τέλει εκλέχθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια με 9 ψήφους υπέρ και 5 λευκά, με την υποσημείωση ότι αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος τότε αυτός μπορεί να εκλεγεί και με μία μόνο ψήφο.

Oι ομάδες που στήριξαν Μαρινάκη και αυτές που ψήφισαν λευκό Υπέρ της υποψηφιότητας του Μαρινάκη ψήφισαν οι ΠΑΕ: Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και ο Ολυμπιακός, λευκό ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία, ενώ το πέμπτο λευκό ήταν από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ Χατζησαρόγλου, κατά την προσφιλή τακτική της Ομοσπονδίας σε τέτοια θέματα, την ώρα που απουσίαζε ο Βόλος. Λίγη ώρα μετά την εκλογή του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με μήνυμά του στα social media τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό».

Από τη μεριά του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου το βράδυ της Παρασκευής αναφερόμενος στην απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έδειξε ότι αισθάνεται… προδομένος. «Ήμουν εδώ ως επικεφαλής μια ομάδας 8 προέδρων που είχαμε συμφωνήσει τι ακριβώς πρεσβεύουμε και είχαμε δεσμευτεί με λόγο τιμής μεταξύ μας. Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι λείπουν αρκετοί από τους 8 που για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να μην τηρήσουν την υπόσχεση τους. Κατόπιν τούτου δεν έχω κανέναν λόγο να υποστηρίξω την υποψηφιότητα μου και εύχομαι ο κ Μαρινακης να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε…» ανέφερε μεταξύ άλλων. Πλέον ο χειμώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν αρκετά φλέγοντα θέματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην κορυφή της ατζέντας φυσικά είναι η κεντρική διαχείριση και η διαιτησία. Ως γνωστόν ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πολέμησε περισσότερο από κάθε άλλη την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ της Super League να επαναφέρουν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό η ομάδα του Πειραιά προσέφυγε πριν από μήνες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και δικαιώθηκε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση του ΔΣ της SL1 να εισαχθεί η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση στο καταστατικό της. Ως γνωστόν οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει τα χέρια με την Cosmote με συμβόλαιο 17-18 εκατ. ευρώ και άπαντες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον ποια στάση θα έχουν από εδώ και στο εξής σε αυτό το θέμα… Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την εκλογή του, είναι και εξ οφίτσιο αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ και ως γνωστόν έχει κόντρα με τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο. Η ΕΠΟ ήταν εκείνη που «έκοψε» το τριετές συμβόλαιο των «ερυθρολεύκων» με την Cosmote, για λόγους κεντρικής διαχείρισης (ενέκρινε το συμβόλαιο μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 και για τις άλλες δύο αγωνιστικές περιόδους επιφυλάχτηκε), ενώ ο Μπαλτάκος είναι εκείνος που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ! Οπότε και σε αυτό το μέτωπο οι μάχες αναμένονται καυτές.